349
Η Αναστασία Γερολυμάτου πλησιάζει στην Κυλλήνη, το Σάββατο | Facebook

Εκπληκτικό ρεκόρ από την 81χρονη σέρφερ στο Ιόνιο

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2019, 15:15
Η Αναστασία Γερολυμάτου πλησιάζει στην Κυλλήνη, το Σάββατο
|Facebook

Εκπληκτικό ρεκόρ από την 81χρονη σέρφερ στο Ιόνιο

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2019, 15:15

Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες μπήκε το Σάββατο η Αναστασία Γερολυμάτου, η 81χρονη σέρφερ από την Κεφαλονιά, που κατόρθωσε να κάνει τον διάπλου Σκάλας Κεφαλονιάς – Κυλλήνης σε έξι ώρες, διασχίζοντας μια απόσταση 18 ναυτικών μιλίων πάνω σε ιστιοσανίδα.

Η Αναστασία με την αγαπημένη της σανίδα ξεκίνησε περίπου στις 12 το μεσημέρι από το λιμάνι της Σκάλας, και λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, ολοκλήρωσε το ταξίδι της.

Σκοπός του εγχειρήματός της ήταν -όπως είχε δηλώσει η ίδια- να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας και τόλμης, αλλά και να κάνει σαφές πως τα όνειρα δεν έχουν ηλικία.

Η κυρία Γερολυμάτου σε παλαιότερη προσπάθειά της

Kατά την άφιξη της, στην παραλία της Κυλλήνης δήλωσε συγκινημένη: «Μου άρεσε πολύ αυτό που έκανα, ήταν ένα όνειρο ζωής για εμένα, που το είχα από μικρό παιδάκι. Εκανα περίπου έξι ώρες μέσα στη θάλασσα αλλά δεν κατάλαβα πώς πέρασε η ώρα».

Η «σέρφερ της Κεφαλονιάς όπως έχει γίνει γνωστή η κυρία Γερολυμάτου, ξεκίνησε να κάνει windsurf πριν 41 χρόνια και έκτοτε δεν το εγκατέλειψε ποτέ.

Ένα μεγάλο φινάλε από μια μεγάλη κυρία !

Geplaatst door Anastasia Windsurfer op Zaterdag 24 augustus 2019

Εχει «οργώσει» θάλασσες σε Ελλάδα και εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια καθημερινά προπονείται στην παραλία στις Μηνιές Κεφαλονιάς, όπου και μένει.

Η ίδια είναι πολύ ενεργή στα social media όπου μοιράζεται με τους διαδικτυακούς τους φίλους στιγμές «από τις περιπέτειές μου στη θάλασσα», όπως γράφει η ίδια ενώ στο σπίτι της καλλιεργεί αμπέλια για να έχει το δικό της κρασί, έχει δένδρα διαφόρων ειδών, έχει φούρνο που έχει χτίσει με τα χέρια της και εκεί φουρνίζει το δικό της ψωμί.

Η 81χρονη σέρφερ πανηγυρίζει στην Κυλλήνη μαζί με την ομάδα της

Οπως υποστηρίζει η ίδια, η εμπειρία είναι μοναδική. «Η απεραντοσύνη της θάλασσας είναι τόσο γλυκιά, τόσο ωραία. Τόση μαγεία που δεν μπορώ να την περιγράψω. Μαγεύονται τα μάτια μας όταν συναντάμε δελφίνια, φάλαινες, και από τα πετρώματα στη θάλασσα. Οι ελληνικές θάλασσες έχουν τεράστια διαφορά με τις υπόλοιπες. Στον Ατλαντικό Ωκεανό δεν βλέπεις κανένα σημάδι στη διαδρομή κι εγώ τις θεωρούσα άγριες και… άνοστες θάλασσες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...