276
| ΙΝΤΙΜΕnews

Εκλογές: Η πρώτη «μάχη» στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2022, 09:28
|ΙΝΤΙΜΕnews

Εκλογές: Η πρώτη «μάχη» στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2022, 09:28

Μία ημέρα πριν την είσοδο της κυβέρνησης της ΝΔ στο τέταρτο έτος της διακβέρνησής της (7 Ιουλίου), ο Πρωθυπουργός -κατόπιν δική τους πρωτοβουλίας, βάσει του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής- θα προκαλέσει μία σύγκριση των πεπραγμένων της δικής του κυβέρνησης με αυτών της Πρώτης Φοράς Αριστερά υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Αντικείμενο της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή,  είναι επισήμως η ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, είναι βέβαια ωστόσο ότι θα λάβει μορφή ευρύτερης (προεκλογικής) αντιπαράθεσης εφ’ όλης της ύλης.

Πηγές του Μαξίμου  ανέφεραν ότι επιθυμία του Πρωθυπουργού είναι η συζήτηση να μείνει στα θέματα κοινωνικής πολιτικής και τις δράσεις- πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του διχτυού κοινωνικής προστασίας που έχει απλώσει τους τελευταίους μήνες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης.

Αν προκληθεί ωστόσο, υπογραμμίζουν, ο κ. Μητσοτάκης θα απαντήσει σε οτιδήποτε εγείρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως άλλωστε έκανε και την Τρίτη κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στρατηγική επιλογή της ΝΔ ενόψει εκλογών άλλωστε, όπως προκύπτει και από το τελευταίο βίντεο (δείτε το κάτω) που κυκλοφόρησε στα social media, είναι η αδυσώπητη σύγκριση της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αρχή τη λεγόμενη «υπερήφανη διαπραγμάτευση» και το δημοψήφισμα του 2015, με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά τα πρώτα τρία χρόνια διακυβέρνησής της.

Δεύτερη σύγκρουση σε επίπεδο αρχηγών εν μέσω προεκλογικής περιόδου -ανεξαρτήτως της διάρκειας που αυτή θα έχει- αναμένεται κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ την ερχόμενη εβδομάδα

Πριν από τη συζήτηση στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης,  ο Πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μάικ Πομπέο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...