360
Εμφανή τα σημάδια διάβρωσης στη γέφυρα | YouTube

Εκλεισε για όλα τα οχήματα η Γέφυρα Σερβίων

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2023, 10:14
Εμφανή τα σημάδια διάβρωσης στη γέφυρα
|YouTube

Εκλεισε για όλα τα οχήματα η Γέφυρα Σερβίων

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2023, 10:14

Ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων στη Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης επιβλήθηκε από το βράδυ της Πέμπτης μετά τον συναγερμό που σήμανε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την κατάσταση ασφάλειας της μήκους 1.372 μέτρων γέφυρας.

Το άμεσο και επ’ αόριστον κλείσιμο της Γέφυρας Σερβίων για όλα τα οχήματα αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε το βράδυ της Πέμπτης ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης,

«Οι πρώτες καταγραφές –του αναλογικού ρωγμόμετρου– δείχνουν ότι έχουμε μια διεύρυνση του φαινομένου. Δεν είναι καλό σημάδι αυτό», είχε δηλώσει νωρίτερα ο περιφερειάρχης αποχωρώντας από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Η Περιφερειακή Αρχή, με μόνο μέλημα πάντοτε την ασφάλεια των πολιτών της, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς της, ακολουθώντας τις υποδείξεις ειδικών επιστημόνων και των Υπηρεσιών της. Με αυτά τα κριτήρια, αποφασίστηκε και η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, από το βράδυ της 16ης Μαρτίου. Όλοι εργαζόμαστε ασταμάτητα για την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και την ελαχιστοποίηση των οικονομικών συνεπειών για την περιοχή» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Είχε προηγηθεί παραγγελία της διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα προβλήματα στατικότητας που παρουσιάζει η γέφυρα, όπου μεταξύ άλλων υπογραμμιζόταν η ανάγκη «να ληφθούν μέτρα παντελούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη γέφυρα, εάν διαπιστωθεί η παραμικρή πιθανότητα κινδύνου κατάρρευσης της».

Συγκεκριμένα, ζητείται να διερευνηθεί:

-Εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά την πρόσφατη διαπίστωση ρωγμών στους τένοντες της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων διασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς χρήσεως της γέφυρας ακόμα και για οχήματα μικρότερα των 3,5 τόνων, γεγονός που παραγγέλλεται να διακριβωθεί με κάθε μέσο.

-Εάν συνεπεία των υπαρχόντων περιορισμών στη χρήση της γέφυρας διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) από εναλλακτικές διαδρομές, ιδίως στις περιπτώσεις που τα οχήματα αυτά διέρχονται από κατοικημένες περιοχές και

-Ποιες ενέργειες έχουν γίνει έως σήμερα για την αποκατάσταση του προβλήματος ασφαλούς κυκλοφορίας στην Γέφυρα Σερβίων και ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης επίλυσης του εν λόγω προβλήματος, (επισημαίνεται ότι συναφής ποινική δικογραφία σχηματίσθηκε και το έτος 2020).

Η υψηλή Γέφυρα Σερβίων είναι μία από τις μακρύτερες γέφυρες στην Ελλάδα, μήκους 1.372 μέτρων, αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας και συνδέει τη δυτική Μακεδονία με την Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...