337
| Intimenews/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εκλεισαν τα Τέμπη οι αγρότες – Μπλόκα σε όλη τη Μακεδονία

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2019, 14:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/02/2019, 15:30

Εκλεισαν τα Τέμπη οι αγρότες – Μπλόκα σε όλη τη Μακεδονία

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2019, 14:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/02/2019, 15:30

Με πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Θεσσαλίας, ζητώντας συνάντηση με την κυβέρνηση.

Το μεσημέρι του Σαββάτου κομβόι αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας έφτασε στα Τέμπη με στόχο να αποκλείσουν τις σήραγγες.

Εκεί τους περίμεναν αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να αποτρέψουν τα οχήματα των αγροτών από το να φτάσουν στις σήραγγες, προκειμένου να μην αποκλείσουν την εθνική οδό στο ύψος αυτό.

Οι αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της Εθνικής οδού για πάνω από μία ώρα, πριν αποχωρήσουν γύρω στις 15:00. Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, αναμένοντας την πρόκληση από την κυβέρνηση για διάλογο.

Επίσης, επανέλαβαν την πρόσκληση προς την κυβέρνηση να πραγματοποιηθεί διάλογος με διευρυμένο κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι είχαν αποκλείσει και στα δύο ρεύματα τον κόμβο του Δερβενίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας. Προανήγγειλαν και αυτοί γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Σε αποκλεισμό προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι και στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Οι αγρότες είχαν παρατάξει τα τρακτέρ στο ένα ρεύμα, αυτό προς Βέροια.

Καθυστερήσεις σημειώνονται στα διόδια των Μαλγάρων, αφού αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Χαλάστρας έχουν αποκλείσει το σημείο.

Σε αποκλεισμό του οδοστρώματος στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από το Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, προχωρούν οι αγρότες των Σερρών. Και αυτοί σε δηλώσεις τους τονίζουν ότι δεν αποκλείεται να παραμείνουν στο σημείο.

Ως τις 14:00 είχε οριστεί να διαρκέσει ο αποκλεισμός της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής, στην έξοδο από το Αργος Ορεστικό.

Αναλυτικότερα, στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

  • Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας
  • Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας
  • Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
  • Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
  • Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
  • Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης-Θεσσαλονίκης
  • Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...