315
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης | ekklisiakritis.com

Εκκλησία Κρήτης: Λειτουργίες χωρίς πιστούς λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 16:34
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης
|ekklisiakritis.com

Εκκλησία Κρήτης: Λειτουργίες χωρίς πιστούς λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2020, 16:34

Χωρίς τη συμμετοχή εκκλησιαζόμενων -ή με την ελάχιστη δυνατή παρουσία- θα τελούνται μέχρι νεωτέρας οι ιερές ακολουθίες στην Κρήτη, σε όλους τους ναούς, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε σήμερα Δευτέρα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι εκκλησιαστικά η Κρήτη δεν υπάγεται στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Οπως επισημαίνει η τοπική Ιερά Σύνοδος, «καθοριστική συμβολή στην αναστολή της διασποράς αυτής της πανδημίας, εκτός των άλλων, έχει η αποφυγή συγχρωτισμού ανθρώπων σε κλειστούς χώρους».

Τονίζει ότι «είναι χρέος όλων μας, όπως διαμορφώνονται τα πράγματα, να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση» και καλεί τους πιστούς κάθε ηλικίας να απέχουν, για όσο χρόνο κριθεί απαραίτητο, από κάθε συνωστισμό.

«Ας σκεφτούμε τους αδελφούς μας εκείνους πού ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και ας τους προστατεύσουμε από τη δοκιμασία της νόσου. Μη γίνουμε εμείς φορέας, η αιτία της δικής τους ασθένειας. Αυτό δεν το θέλει ο Χριστός. Εκείνος μας έδωσε το δώρο της ζωής και οφείλουμε να το προστατεύσουμε», αναφέρουν οι κρήτες ιεράρχες.

Η Σύνοδος αποφάσισε ειδικότερα ότι τις Κυριακές θα τελείται η Θεία Λειτουργία, από τις 07:00 ως τις 08:30, με τη δυνατότητα παρακολούθησης των Ιερών Ακολουθιών από τα σπίτια και τα ΜΜΕ.

Επίσης, οι βαπτίσεις και οι γάμοι προτείνεται να αναβάλλονται, ενώ οι κηδείες θα τελούνται αυστηρά και μόνο με τη συμμετοχή της οικογένειας.

Απαγορεύονται παντελώς όλες οι εκδηλώσεις και συναθροίσεις σε εκκλησιαστικούς χώρους, διότι «ο κορονοϊός, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρέπει να βρίσκει ασθενείς και ηλικιωμένους σε σωματική αδυναμία», όπως αναφέρουν οι ιεράρχες.

Τέλος, η Τοπική Εκκλησία ευχαριστεί και προσεύχεται για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους λειτουργούς και τους επαγγελματίες υγείας, τους εθελοντές και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα, για την ενδυνάμωσή τους, όπως αναφέρει, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο. Καλεί δε τους πιστούς να παραμείνουν στα σπίτια τους, υπενθυμίζοντας πως «είναι ευθύνη και χρέος όλων μας να τηρούμε τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας για την προστασία μας από τον κορονοϊό και να σταθούμε υπεύθυνα μπροστά σ᾽ αυτή την πανδημία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...