303
Μεγάλο είναι το ποσοστό ενέργειας που καταναλώνουν τα κλιματιστικά τις ημέρες του καύσωνα | George Vitsaras /SOOC

Εκκληση Σκρέκα για περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος – Πώς αυτό είναι εφικτό

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2021, 14:35
Μεγάλο είναι το ποσοστό ενέργειας που καταναλώνουν τα κλιματιστικά τις ημέρες του καύσωνα
|George Vitsaras /SOOC

Εκκληση Σκρέκα για περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος – Πώς αυτό είναι εφικτό

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2021, 14:35

Εκκληση προς τους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τα επόμενα 24ωρα, δεδομένου ότι οι αντοχές του συστήματος θα δοκιμασθούν από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, απηύθυνε την Κυριακή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Οπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως τις βραδινές ώρες από τις 9 έως τις 12, οι πολίτες καλούνται να κλείνουν τα περιττά φώτα και να ρυθμίζουν τα κλιματιστικά σε σταθερή θερμοκρασία 26 βαθμών Κελσίου.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός για διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και διαβεβαίωσε ότι το ηλεκτρικό σύστημα είναι θωρακισμένο, οι θερμικές μονάδες της ΔΕΗ που είναι απαραίτητες για να παρέχουν ενέργεια είναι διαθέσιμες, ενώ ο ΑΔΜΗΕ και η ΔΕΔΔΗΕ με όλο τους το προσωπικό βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστεί το όποιο θέμα προκύψει.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει κίνδυνος για μπλακ άουτ απάντησε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να διασφαλιστεί ότι η ενέργεια που χρειάζεται υπάρχει διαθέσιμη και από την παραγωγή των εργοστασίων αλλά και με εισαγωγές όπου χρειάζεται.

Στο μεταξύ ο κ. Σκρέκας συγκάλεσε εκτάκτως το πρωί της Κυριακής σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου καύσωνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Αθανάσιος Δαγούμας, ο επικεφαλής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης και μέλος της Ολομέλειας της ΡΑΕ, Δημήτρης Φούρλαρης και στελέχη του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΣΦΑ, του ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΕΗ και των ηλεκτροπαραγωγών, ενώ πραγματοποιήθηκε και σχετική ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στην έκτακτη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των Διαχειριστών παρουσίασαν τα μέτρα που έχουν λάβει ενόψει των επόμενων ημερών και κυρίως της Δευτέρας, όταν εκτιμάται ότι κατά τις ώρες αιχμής (κατά τις 9:00 το βράδυ) το συνολικό φορτίο του συστήματος θα φτάσει τα 9.600 MW, σημαντικά αυξημένο από τον μέσο όρο της μέγιστης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας το πρώτο εξάμηνο του 2021 που ανήλθε σε 8.115 MW.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...