166
Ο Γιάννης Σγουρός: Κρούει τον κώδωνα.... | Λιάκος Γιάννης/Intime News

Εκκληση Σγουρού σε δύο υπουργούς για το «οικονομικό αδιέξοδο» της Περιφέρειας Αττικής

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 20:09
Ο Γιάννης Σγουρός: Κρούει τον κώδωνα....
|Λιάκος Γιάννης/Intime News

Εκκληση Σγουρού σε δύο υπουργούς για το «οικονομικό αδιέξοδο» της Περιφέρειας Αττικής

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 20:09

Για το «τραγικό οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο οδηγείται η Περιφέρεια Αττικής», προειδοποιεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αττική» Γιάννης Σγουρός, σε επιστολή- έκκληση, που απευθύνει στους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Στην επιστολή του, ο κ. Σγουρός επισημαίνει ότι, «όπως επιβεβαιώθηκε κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019, οι δεσμεύσεις πόρων της Περιφέρειας, υπερβαίνουν κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητες του φορέα, με αποτέλεσμα να είναι βέβαιο ότι οδηγείται σε τραγικό οικονομικό αδιέξοδο».

Ο κ. Σγουρός απευθύνει έκκληση προς τους δύο υπουργούς, προκειμένου όπως αναφέρει, «να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, που θα προλάβουν ένα οικονομικό έγκλημα σε βάρος των πολιτών, που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο της χρεοκοπίας, στην οποία οδηγείται η Περιφέρεια».

Συνολικά, όπως προκύπτει από την παράθεση των οικονομικών δεδομένων που περιέχονται στην επιστολή, οι οικονομικές υποχρεώσεις της Περιφέρειας για την επόμενη πενταετία, θα ξεπεράσουν τα 600 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που το αποθεματικό ανέρχεται στα 320 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα, τα έσοδα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εξακολουθούν να μειώνονται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...