495
Ο υπουργός Ναυτιλίας σε παλαιότερη ομιλία του κατά την τελετή παραλαβής νέων περιπολικών του ΛΣ | INTIMEnews

Εκκληση Πλακιωτάκη στους λιμενικούς να εμβολιαστούν – Πόσο κοντά είναι η υποχρεωτικότητα

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2021, 10:36
Ο υπουργός Ναυτιλίας σε παλαιότερη ομιλία του κατά την τελετή παραλαβής νέων περιπολικών του ΛΣ
|INTIMEnews

Εκκληση Πλακιωτάκη στους λιμενικούς να εμβολιαστούν – Πόσο κοντά είναι η υποχρεωτικότητα

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2021, 10:36

Νέα έκκληση στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να εμβολιαστούν απηύθυνε με επιστολή του ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, δεδομένου ότι και στις τάξεις του Λιμενικού υπάρχουν πολλοί απρόθυμοι για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Οπως όμως έχει διαπιστωθεί στην πράξη τον τελευταίο καιρό, ένα μόλις κρούσμα σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος αρκεί για να μπει σε καραντίνα όλο το πλήρωμα και κατά συνέπεια να μείνει εκτός ενεργού υπηρεσίας. Και αυτό σε μία περίοδο που και το τελευταίο πλωτό του Λιμενικού είναι απαιραίτητο για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων της χώρας και τα αρμόδια στελέχη του Σώματος βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με χιλιάδες ταξιδιώτες στα λιμάνια της χώρας.

Σύμφωνα με όσα είχε πει ο ίδιος ο υπουργός τον περασμένο μήνα, το ποσοστό εμβολιασμών στο Λιμενικό Σώμα είναι κοντά στον μέσο εθνικό όρο.

«Ραντεβού κλείνονται συνεχώς, το ποσοστό αυξάνεται, σε κάθε περίπτωση εμείς παρακινούμε και τα στελέχη του Λιμενικού, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας να εμβολιαστεί, είναι το πλέον μοναδικό “όπλο” που έχουμε προκειμένου να νικήσουμε την πανδημία και να κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας», είχε πει τον Ιούλιο ο κ. Πλακιωτάκης, που πλέον απευθύνθηκε με επιστολή του προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ανάγκη εμβολιασμού τους (ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή):

Αξιότιμο προσωπικό του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Η ανθρωπότητα, η Πατρίδα μας, κάθε μία και κάθε ένας από εμάς, βιώνουμε εδώ και 16 μήνες μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που έχει ιδιαιτέρως δυσμενείς επιπτώσεις όχι μόνο στην καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής και την οικονομία, αλλά -δυστυχώς- και στην υγεία διακοσίων μέχρι σήμερα εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, με πολύ μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Απέναντι στον ιό και τις μεταλλάξεις του, η επιστήμη μας προσφέρει ένα πολύ ισχυρό όπλο. Το εμβόλιο. Που μπορεί να σώσει ζωές, να δημιουργήσει τείχος ανοσίας, τελικά, να νικήσει την πανδημία.

Ο εμβολιασμός, ειδικότερα όσων έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό πολιτών, αλλά και όσων υπηρετούν σε θέσεις μέγιστης ευθύνης για την φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας και την ασφάλεια των συμπατριωτών μας, αποτελεί ταυτοχρόνως κοινωνική ευθύνη και εθνική προτεραιότητα.

Τα στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όλες και όλοι εσείς, έχετε διαχρονικά αποδείξει ότι συμπεριφέρεστε με υπευθυνότητα και λειτουργείτε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Αυτό σας καλώ να πράξετε και τώρα.

Όσοι δεν έχετε ακόμα εμβολιαστεί, να σπεύσετε να προγραμματίσετε τον εμβολιασμό σας. Όσοι έχετε εμβολιαστεί, να παρακινήσετε τους συναδέλφους σας που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, να εμβολιαστούν.

Η προστασία της υγείας σας, η προστασία της υγείας αγαπημένων σας προσώπων, η προστασία των συναδέλφων σας και των πολιτών, αποτελούν κρίσιμη προτεραιότητα. Για να είστε υγιείς, για να μπορείτε να προσφέρετε το πολύ σημαντικό για την Πατρίδα μας έργο σας, για να νικήσουμε την πανδημία και να κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας.

Υπολογίζω και ευελπιστώ στην άμεση, θετική ανταπόκρισή σας.

Οσο για το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο Λιμενικό, ο κ. Πλακιωτάκης αρκέστηκε να πει: «Η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα μέσα προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία της Δημόσιας Υγείας, συζητήσεις γίνονται, όταν θα έχουμε κάτι συγκεκριμένο, θα αναγγελθεί».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...