306
Ο υπουργός Υγείας με κατοίκους της περιοχής Κλιάφα στα Σπάτα Αττικής | Υπουργείο Υγείας

Εκκληση Κικίλια στους Ρομά να εμβολιαστούν

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2021, 15:41
Ο υπουργός Υγείας με κατοίκους της περιοχής Κλιάφα στα Σπάτα Αττικής
|Υπουργείο Υγείας

Εκκληση Κικίλια στους Ρομά να εμβολιαστούν

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2021, 15:41

Τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή Κλιάφα στα Σπάτα Αττικής, όπου από το πρωί της Τρίτης κινητή ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας διεξάγει rapid tests στους κατοίκους, επισκέφτηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη.

Ο κ. Κικίλιας συνομίλησε με τους κατοίκους του καταυλισμού και τους παρότρυνε να εμβολιαστούν άμεσα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη συχνού testing, με στόχο την ασφάλειά τους.

«Υπάρχει και πρέπει να υπάρχει μέριμνα της οργανωμένης πολιτείας για όλους τους ανθρώπους, όλους τους συμπατριώτες μας, τους συμπολίτες μας, για αυτούς που δεν μπορούν, για αυτούς που δεν έχουν, για τις ειδικές ομάδες του πληθυσμού. Γι’ αυτό τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του υπουργείου Υγείας είναι σήμερα εδώ για να κάνουν testing και παράλληλα είμαστε εδώ για να παροτρύνουμε και τους Ρομά να εμβολιαστούν. Συνομίλησα εδώ με νέα παιδιά, με τις οικογένειές τους. Με πολύ μεγάλη συναίσθηση του καθήκοντος, αγάπη και σεβασμό, θέλουμε να πείσουμε, όσο πιο πολλούς συμπολίτες μας γίνεται, για τις ευεργετικές συνέπειες του εμβολιασμού και να έρθουν να εμβολιαστούν» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Η οργανωμένη πολιτεία, ανέφερε, θα κοιτάξει με τον γενικό γραμματέα όλα τα επιμέρους ζητήματα για τη στήριξη αυτών των ανθρώπων, για τα βασικά στοιχεία τα όποια έχει ανάγκη ένας τέτοιος οργανωμένος καταυλισμός.

Το μήνυμα, όμως, είναι, συνέχισε ο υπουργός, ότι η Covid-19 είναι ένας τεράστιος εχθρός της Δημόσιας Υγείας και εμείς δίνουμε τη δυνατότητα στους συνανθρώπους μας εδώ –και σε όλη τη χώρα– να τεσταριστούν και να εμβολιαστούν.

«Βλέπω ότι υπάρχει διάθεση γι’ αυτό και θα φροντίσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε και σε όλους τους υπόλοιπους καταυλισμούς, όπου υπάρχουν ειδικές ομάδες, να φτάσουμε και να τεστάρουμε και να εμβολιάσουμε. Παράλληλα, είναι κάτι που βλέπω ότι το ζητούν εδώ οι κάτοικοι της περιοχής, να βοηθήσουμε έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής, και αυτό είναι σημαντικό», κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...