244
Αναζωπυρώθηκε η μεγάλη φωτιά στην Ελαφόνησο | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκκενώθηκε το κάμπινγκ και ο οικισμός Παναγιά στην Ελαφόνησο

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2019, 16:31
Αναζωπυρώθηκε η μεγάλη φωτιά στην Ελαφόνησο
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκκενώθηκε το κάμπινγκ και ο οικισμός Παναγιά στην Ελαφόνησο

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2019, 16:31

Αναζωπυρώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι η φωτιά που ξέσπασε στην Ελαφόνησο το Σάββατο το πρωί, αναγκάζοντας τις Αρχές να δώσουν εντολή για εκκένωση του κάμπινγκ και του οικισμού Παναγιάς.

«Προτεραιότητα μας αυτή τη στιγμή είναι να μην κινδυνέψει καμία ανθρώπινη ζωή. Έχει εκκενωθεί εδώ και δυο ώρες το κάμπινγκ στην παραλία του Σίμου γιατί είχε πολύ κόσμο και επίσης έχει εκκενωθεί η περιοχή Παναγιά για προληπτικούς λόγους. Συντονισμένα όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να κάνουν κατάσβεση της φωτιάς και στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις του στρατού. Οι άνεμοι είναι δυνατοί αυτή τη στιγμή αλλά μέλημά μας είναι να μην κινδυνέψει κανείς και για το λόγο αυτό έχουμε εκκενώσει τις περιοχές Σίμος και Παναγία» είπε μιλώντας στο protothema.gr η δήμαρχος Έφη Ρουμάνη.

Ο οικισμός της Παναγιάς και η περιοχή του Σίμου έχουν εκκενωθεί προληπτικά και όπως αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός.

Πρόσθεσε επίσης ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Λόγω της αναζωπύρωσης, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην Ελαφόνησο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική συνολικά έχουν κινητοποιηθεί: 121 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 2 Α/Φ, 2 PZL, 5 Ε/Π &1 Ε/Π για συντονισμό από αέρος. Συνδράμουν 1 Ε/Π και 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ., 4 οχήματα Ο.Τ.Α. και 1 υδροφόρα.

Επίσης στην περιοχή μετέβη και ελικόπτερο ομάδα της ΕΜΑΚ καθώς και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...