213
| ΙΝΤΙΜΕnews

Τέλος σε ένα ακόμη «άβατο»: Εκκενώθηκε η «κατάληψη 111» στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2022, 08:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/07/2022 10.30

Τέλος σε ένα ακόμη «άβατο»: Εκκενώθηκε η «κατάληψη 111» στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2022, 08:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/07/2022 10.30

Ολοκληρώθηκε περί τις 10 το πρωί της Παρασκευής  επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ  για την εκκένωση χώρου που τελούσε υπό κατάληψη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη -παρουσία δικαστικού λειτουργού- σε εξαώροφο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Εγνατία, στον αριθμό 111.

Κατά πληροφορίες, το κτίριο ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ, τελούσε υπό κατάληψη από το 2015, όταν το κατέλαβαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Εκτοτε ήταν γνωστό ως «Κατάληψη 111».

Κατά την έφοδο των αστυνομικών το κτίριο ήταν άδειο.

Μεταξύ άλλων μέσα στον χώρο της κατάληψης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνη, στειλιάρια, πυροσβεστήρες, ένα αλεξίσφαιρο, μπουκάλια μπύρας κ.ά. Τα κατασχεθέντα αντικείμενα αναμένεται να αποσταλούν για περαιτέρω εξέταση στα εγκληματολογικά της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Ενα ακόμη άβατο παρανομίας τελείωσε στη Θεσσαλονίκη. Εκκενώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η «κατάληψη 111» σε κτίριο που ανήκει στον ΕΦΚΑ. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!», ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Για την αποτροπή τυχόν επανακατάληψης του κτιρίου, όλοι οι είσοδοι σφραγίστηκαν.

Μετά το πέρας της επιχείρησης θα ακολουθήσει ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ (κάτω το βίντεο με τα ευρήματα στον χώρο της κατάληψης).

Νωρίτερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι πέταξαν μπογιές και τρικάκια στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου της Θεσσαλονίκης, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου.

Από την Αστυνομία έγιναν πέντε προσαγωγές, αλλά δεν διαπιστώθηκε εμπλοκή τους στην επίθεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...