222
Πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά έχουν σκεπάσει τον ουρανό του Σουνίου με τον ναό του Ποσειδώνα στο βάθος |

Εκκενώθηκαν παιδική κατασκήνωση και οικισμοί λόγω πυρκαγιάς στο Λαύριο

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2020, 16:11
Πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά έχουν σκεπάσει τον ουρανό του Σουνίου με τον ναό του Ποσειδώνα στο βάθος
|

Εκκενώθηκαν παιδική κατασκήνωση και οικισμοί λόγω πυρκαγιάς στο Λαύριο

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2020, 16:11

Μία παιδική κατασκήνωση και τέσσερις οικισμοί εκκενώθηκαν προληπτικά λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Λαύριο το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε ενδεχομένως από βολές, σε έκταση των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων (νυν Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) ΕΒΟ, κατακαίοντας χαμηλή βλάστηση και σκουπίδια.

Ωστόσο, η πευκόφυτη έκταση των 3.500 τμ όπου βρίσκεται η βιομηχανία, στην περιοχή Καμάριζα (στο ύψος του ναού Αγ. Τριάδας) καθιστά «υπαρκτό τον κίνδυνο εξάπλωσής της, λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως επτά μποφόρ που πνέουν στην περιοχή», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

«Η φορά τους, με κατεύθυνση τον εθνικό δρυμό Σουνίου», προσθέτει ο ίδιος, κινητοποίησε από την πρώτη στιγμή τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία επιχειρεί παρουσία του αρχηγού της.

Στο σημείο μετέβησαν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Παράλληλα, για την κατάσβεση επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 19 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκαν άμεσα οι οικισμοί Αγριλέζα και Αγ. Γεράσιμος όπως και η παιδική κατασκήνωση «Ακρογιάλι» αλλά και ένας άτυπος καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων, που λειτουργεί σε παρακείμενη έκταση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στο μεταξύ, με εντολή του κ.Χαρδαλιά και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την άμεση διερεύνηση των αιτίων της δασικής πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...