310
|

Eκκενώθηκαν καταλήψεις στα Εξάρχεια – μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2019, 08:21

Eκκενώθηκαν καταλήψεις στα Εξάρχεια – μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2019, 08:21

Μία ακόμη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση καταλήψεων ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας στα Εξάρχεια.

Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, αστυνομικοί εισήλθαν σε τέσσερα κτίρια κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία δύο από τα τέσσερα, τα οποία βρίσκονταν στην οδό Σπύρου Τρικούπη, τελούσαν υπό κατάληψη. Oπως μετέδωσε το ΑΠΕ, στα κτίρια εντοπίστηκαν περισσότερα από 100 άτομα, στην πλειονότητά τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε άλλο κτίριο στην οδό Καλλιδρομίου βρέθηκαν τρία άτομα, ενώ το τέταρτο στην οδό Φωτήλα ήταν άδειο.

Οπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», πρόθεση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι επιχειρήσεις να συνεχιστούν ούτως ώστε σταδιακά να καθιερωθεί η παρουσία αστυνομικών στην περιοχή. Στα Εξάρχεια υπάρχουν σήμερα συνολικά 23 κτίρια υπό κατάληψη στα 12 από τα οποία διαμένουν πρόσφυγες, ενώ τα 11 έχουν καταληφθεί από ομάδες αναρχικών.

Με την ίδια αποφασιστικότητα συνεχίζονται και οι συντονισμένες επιχειρήσεις κατά των ναρκεμπόρων στα Εξάρχεια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα, στελέχη της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών συνεπικουρούμενα από άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας έχουν πραγματοποιήσει ούτε λίγο ούτε πολύ οκτώ επιχειρήσεις «σκούπα» στην πλατεία και τα πέριξ στενά.

Στο πλαίσιο των εν λόγω επιχειρήσεων, έχουν ελεγχθεί εκατοντάδες άτομα και έχουν συλληφθεί 22 για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

«Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με την ίδια ή και μεγαλύτερη ένταση, έως ότου οι μαφίες των ναρκωτικών που δρουν στην περιοχή εξαρθρωθούν», δήλωσε στην «Καθημερινή» κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μία από τις πιο πρόσφατες  έγινε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τεσσάρων διακινητών χασίς από την Αλγερία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Η επιχείρηση ήταν στοχευμένη καθώς, όπως προέκυψε, στην κατοχή και των τεσσάρων συλληφθέντων βρέθηκαν νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες χασίς. Οι τρεις από αυτούς δεν διέθεταν κανενός είδους νομιμοποιητικό έγγραφο.

«Για όσους προκύπτει ότι βρίσκονται παράνομα στη χώρα κινούνται οι διαδικασίες απέλασης, ενώ για όσους έχουν χαρτιά, κινούνται διαδικασίες ανάκλησης της άδειας παραμονής τους», ανέφερε πηγή του υπουργείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...