620
Η Κάτια Δανδουλάκη σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή της. Την Πέμπτη κατέθεσε στο δικαστήριο για τη συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη απέναντι στη Λένα Δροσάκη | INTIMENEWS

Εκδήλωνε ερωτικό ενδιαφέρον με «ψυχολογικό κυνηγητό» – η Δανδουλάκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2022, 12:28
Η Κάτια Δανδουλάκη σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή της. Την Πέμπτη κατέθεσε στο δικαστήριο για τη συμπεριφορά του Πέτρου Φιλιππίδη απέναντι στη Λένα Δροσάκη
|INTIMENEWS

Εκδήλωνε ερωτικό ενδιαφέρον με «ψυχολογικό κυνηγητό» – η Δανδουλάκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2022, 12:28

Τα γεγονότα που οδήγησαν στη διακοπή της τελευταίας συνεργασίας που είχε με τον κατηγορούμενο για σεξουαλική βία σε βάρος τριών γυναικών, ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, εξιστόρησε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου την Πέμπτη η Κάτια Δανδουλάκη.

Η καταξιωμένη καλλιτέχνης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ύστερα από δύο παραστάσεις στις οποίες είχαν συνεργαστεί χωρίς προβλήματα με τον κατηγορούμενο, τον επέλεξε ως σκηνοθέτη σε μία ακόμη παράσταση, πριν από μερικά χρόνια. Η συνεργασία, ωστόσο, διακόπηκε λόγω της συμπεριφοράς του Πέτρου Φιλιππίδη απέναντι στην ηθοποιό Λένα Δροσάκη, προς την οποία εκδήλωνε ερωτικό ενδιαφέρον με «ψυχολογικό κυνηγητό» .

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται πολλοί ηθοποιοί, καθώς και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, οι οποίοι παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την κατάθεση της μάρτυρος.

Οπως κατέθεσε η ηθοποιός, ο κατηγορούμενος δημιούργησε μία ιδιαίτερα δύσκολη συνθήκη στην ηθοποιό Λένα Δροσάκη –παρούσα στο δικαστήριο– η οποία τον έχει καταγγείλει δημόσια, αλλά και σε ολόκληρο τον θίασο.

«Είχαμε μια συνεργασία με τον Πέτρο σε τρεις παραστάσεις. Είχαμε μια καλή συνεργασία στις δύο. Η τρίτη συνεργασία μας δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, ήταν προβληματική. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια ιδιαίτερη νευρικότητα και ένα έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα τη Δροσάκη. Σε σημείο που μετά έγινε καταπιεστικό και ενοχλητικό και για την ίδια τη Λένα και τους υπόλοιπους. Εκείνη ήταν έτοιμη να φύγει από τον θίασο και δεν ήταν η μόνη. Οταν ένας θίασος ολόκληρος αναστατώνεται, αισθάνθηκα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συνεργασία» τόνισε η Κάτια Δανδουλάκη.

Η μάρτυρας, αναφερόμενη σε συμπεριφορά «πέραν του ορίου» του κατηγορούμενου συναδέλφου της, τόνισε πως «ήταν μια δυσάρεστη συνεργασία», καθώς «δημιουργούσε προβλήματα που δεν ξεπερνιούνται». Οπως είπε η κυρία Δανδουλάκη, κάλεσε τον κατηγορούμενο να μιλήσουν. «Μου λέει “πού είναι ο θίασος;”, του λέω “θέλω να μιλήσουμε οι δυο μας”. Ηταν κυρίως ένας μονόλογος. Εξήγησα ότι έκανα μεγάλη υπομονή. Οτι υπάρχει καταπίεση που δεν είναι ανεκτή σε ένα θίασο. Του είπα ότι φταίει ο ίδιος ο εαυτός του. Δημιουργούσε προβλήματα που δεν ξεπερνιούνται. Τον έπιασα από τους ώμους, τον αγκάλιασα και του ζήτησα να χρησιμοποιήσω τον βοηθό του για να μη μείνει χωρίς δουλειά. Μου είπε “βεβαίως”. Από εκεί και πέρα, τελείωσε το θέμα. Λέγαμε στις τηλεοράσεις ότι ο Πέτρος είχε πολλή δουλειά και γι’ αυτό δεν προχωρήσαμε. Δεν επικοινώνησα τι έγινε. Αυτό βγήκε μετά, όταν άρχισαν να μιλούν τα παιδιά και τότε έγινε γνωστή αυτή η στάση μου. Εκανα ό,τι ένιωσε η ψυχή μου».

Πρόεδρος: «Τον ρωτήσατε γιατί είχε αυτή τη στάση;»

Μάρτυρας: «Γιατί να ρωτήσω; Αφού έβλεπα το ενδιαφέρον. Ηταν πολύ έντονο. Της έδινε εξουσία που δεν ζητούσε. Την έφερνε σε δύσκολη θέση. Ηταν μια δυσάρεστη συνεργασία. Ηταν πέραν του ορίου. Αρχισε να γίνεται μια εξουσία πέραν του μέτρου».

Πρόεδρος: «Ρωτήσατε γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι;»

Μάρτυρας: «Δεν ρωτάω κάποιον γιατί είναι έτσι ο χαρακτήρας του…»

Πρόεδρος: «Επειδή είχατε συνεργαστεί καλά δύο φορές…»

Μάρτυρας: «Ναι, αλλά είναι εκρηκτικός χαρακτήρας. Σε αυτή την παράσταση δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα. Η διαχείριση της εξουσίας είναι λεπτή υπόθεση».

Πρόεδρος: «Ρωτήσατε την κυρία Δροσάκη;»

Μάρτυρας: «Είναι ένα πολύ ευγενικό πλάσμα. Μου έλεγε πάντα “εντάξει, θα προσπαθήσω”. Την έβλεπα κλαμένη. Οταν μου είπε “θα φύγω”, της λέω “όχι, θα φύγει κάποιος άλλος».

Πάρεδρος: «Ηταν ερωτικού ενδιαφέροντος το κυνηγητό;»

Μάρτυρας: «Βέβαια. Ερωτικό ενδιαφέρον»

Πάρεδρος: «Πώς καταπιεζόταν ο θίασος;»

Μάρτυρας: «Ολη η προσπάθειά του να έχει δίπλα του τη Λένα, τον έκανε να επιτίθεται στη Λένα, σε όποιον έκανε παρέα η Λένα. Οποιος υπερασπιζόταν τη Λένα ή έκανε περισσότερο παρέα, σε εκείνον έκανε επίθεση».

Η μάρτυρας τόνισε απαντώντας σε ερωτήσεις: «Ο τρόπος που φλέρταρε την κοπέλα ήταν καταπιεστικός. Ο κλοιός του φλερτ ήταν σφιχτός. Δεν γινόταν να συνεχιστεί άλλο αυτό το στρίμωγμα. Ενώ υπήρχε βοηθός, την έχρισε βοηθό για να είναι δίπλα του. Τι άλλο να σας πω… Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει έναν βιασμό;».

Σύμφωνα με τη διακεκριμένη ηθοποιό, ο Πέτρος Φιλιππίδης μπορεί εύκολα «να ξεπεράσει τα όρια» εξαιτίας του «πληθωρικού χαρακτήρα του» και να προβεί σε «ακραίες πράξεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...