230
Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ, την Τετάρτη | REUTERS/Mike Segar

Εκατομμύρια Αμερικανοί ταξίδεψαν για τη Γιορτή των Ευχαριστιών παρά τις εκκλήσεις των ειδικών

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 22:44
Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ, την Τετάρτη
|REUTERS/Mike Segar

Εκατομμύρια Αμερικανοί ταξίδεψαν για τη Γιορτή των Ευχαριστιών παρά τις εκκλήσεις των ειδικών

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 22:44

Σαφώς μειωμένη ήταν η κίνηση στα αμερικανικά αεροδρόμια αυτές τις ημέρες, ενόψει της γιορτής των Ευχαριστιών, που είναι παραδοσιακά η εβδομάδα με τις περισσότερες μετακινήσεις της χρονιάς στις ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις, οι κυβερνήτες σε πολλές πολιτείες και οι λοιμωξιολόγοι ζήτησαν από τους πολίτες να μην ταξιδέψουν για να γιορτάσουν την ημέρα με τους συγγενείς τους, καθώς η χώρα παρουσιάζει σταθερά τις περισσότερες μολύνσεις (12,7 εκατ.) και 262.000 θανάτους από κορονοϊό στον πλανήτη.

Την ίδια στιγμή, 88.000 άτομα νοσηλεύονται σε αμερικανικά νοσοκομεία με Covid-19.

Αρκετοί συμμορφώθηκαν και έτσι η κίνηση παρουσίασε μείωση κατά 60% σε σχέση με πέρυσι. Εκατομμύρια άλλοι όμως, επέλεξαν να ταξιδέψουν, διακινδυνεύοντας να διασπείρουν κι άλλο τον κορονοϊό. Περίπου ένα εκατομμύριο επιβάτες βρέθηκαν καθημερινά σε αεροδρόμια από την Παρασκευή έως την Τρίτη, σύμφωνα με την Telegraph.

Κάποιες πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, ζητούν από τους επισκέπτες να υπογράψουν δήλωση ότι γνωρίζουν για την απαίτηση των πολιτειακών αρχών να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες όταν εισέρχονται στην πολιτεία.

Ελάχιστοι οι επιβάτες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Νέας Υόρκης, την Τετάρτη. Οι περισσότεροι έχουν ήδη ταξιδέψει – REUTERS/Carlo Allegri

Κάποιοι αξιωματούχοι δεν άκουσαν τις εκκλήσεις των… ίδιων, όπως ο δήμαρχος του Ντένβερ, Μάικλ Χάνκοκ, που παρόλο που συμβούλεψε τους πολίτες του να μην ταξιδέψουν, ο ίδιος πήγε στο Μισισίπι και μετά θυμήθηκε να ζητήσει συγννώμη…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...