239
|

Εκαψε ζωντανούς τους ηλικιωμένους γονείς του, γλίτωσε τα ισόβια

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2023, 17:07

Εκαψε ζωντανούς τους ηλικιωμένους γονείς του, γλίτωσε τα ισόβια

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2023, 17:07

Από δις ισόβια, κάθειρξη 21 ετών! Της… «γενναίας» αυτής μείωσης στην ποινή του έτυχε ο 47χρονος που ανήμερα του Πάσχα του 2020, είχε κάψει ζωντανούς τους ηλικιωμένους γονείς του μέσα το διαμέρισμα όπου ζούσαν, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Ολγας, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου – κάτι που αποδείχθηκε αρκετό ώστε να «σπάσουν» τα ισόβια και να καταδικαστεί τελικά σε 21 χρόνια κάθειρξη (εκτιτέα τα 20).

Το δικαστήριο είχε απορρίψει νωρίτερα το αιτήματα της υπεράσπισής του περί αναγνώρισης μειωμένου καταλογισμού και βρασμού ψυχικής ορμής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 47χρονος, ύστερα από καβγά για ασήμαντη αφορμή, περιέλουσε με βενζίνη τον 87χρονο πατέρα του και του έβαλε φωτιά. Από τις φλόγες υπέστη σοβαρά εγκαύματα και η 81 ετών μητέρα του, η οποία έναν μήνα αργότερα κατέληξε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος περιέγραψε ως προβληματική (διαχρονικά) τη σχέση με τον πατέρα του, συνταξιούχο στρατιωτικό, τον οποίο χαρακτήρισε απόμακρο, με απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στον ίδιο και τον αδελφό του.

Κληθείς να περιγράψει την ημέρα του εγκλήματος ανέφερε: «Η απαξίωσή του με εξόργισε. Τον πάτησα με το πόδι στο λαιμό. Εκείνος είπε: “ευχαριστώ παιδί μου”. Το εισέπραξα ως ειρωνεία. Θόλωσα. Πήγα στο ντουλαπάκι και πήρα το μπουκάλι με τη βενζίνη […] Φώναζε, “καίγομαι” […] Καθόμουν και τον κοιτούσα. Ημουν τόσο θολωμένος που δεν σκέφτηκα να βοηθήσω. Πήγα και ειδοποίησα τον αδελφό μου που κοιμόταν εκείνη την ώρα για να κάνει κάτι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...