461
Τζανακόπουλος και Πολάκης στη Βουλή | George Vitsaras / SOOC

Εκανε πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς Πολάκη – Τζανακόπουλο η Προανακριτική για Novartis

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 19:27
Τζανακόπουλος και Πολάκης στη Βουλή
|George Vitsaras / SOOC

Εκανε πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς Πολάκη – Τζανακόπουλο η Προανακριτική για Novartis

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2019, 19:27

Όπως άλλωστε αναμενόταν, η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για την Novartis ξεκίνησε χωρίς τους δύο εξαιρεθέντες βουλευτές Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί πάντως να θέσει όρους ζητώντας ανάκληση της εξαίρεσης των δύο βουλευτών του και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να καταθέτει αίτημα για εξαίρεση των Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη. Αίτημα που δείχνει να υπερασπίζεται και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ωστόσο το αίτημα ανάκλησης της εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως είχε υπαναχωρήσει πλήρως διαπιστώνοντας πως η τακτική που ακολουθήθηκε με τους Πολάκη και Τζανακόπουλο να μπλοκάρουν, εν είδει κατάληψης την έναρξη των εργασιών της προανακριτικής, δημιουργούσε το αντίθετο με το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Μάλιστα, προκαλεί ερωτήματα το γεγονός πως η καθυστέρηση αυτή οδηγούσε και σε καθυστέρηση της κατάθεσης του Κ. Φρουζή, ο οποίος σημειωτέον παρά το ότι αναφέρεται κατ’ επανάληψη στο σκάνδαλο Novartis δεν είχε κληθεί να καταθέσει στην εξεταστική που είχε συστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σόου του Παύλο Πολάκη επίσης θεωρείται και από τους ίδιους ότι δεν προσέδωσε «μπόνους», ειδικά στο κοινό που κινείται πέραν των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματος, ενώ οι διαρκείς απειλές προς όλες τις πλευρές, οι ύβρεις και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί προκάλεσαν αντιδράσεις σε στελέχη όπως αυτοί των 53+.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα. Όπως ενημερώθηκαν δε οι δημοσιογράφοι, η αξιωματική αντιπολίτευση θα παραμένει στην εξεταστική χωρίς του Πολάκη και Τζανακόπουλο ακόμη και αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα εξαίρεσης των κ.κ. Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη.

Η προανακριτική ξεκίνησε τις εργασίες με διαδικαστικά θέματα.

Όπως ανέφερε και με ανάρτησή του ο Γιάννης Ραγκούσης, ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται από τον κ. Λάππα και όπως έγινε γνωστό τα υπόλοιπα μέλη που μετέχουν στην επιτροπή θα εισέλθουν όταν και αν ξεκινήσει σήμερα η κατάθεση Φρουζή.

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη συνεδρίαση της Προανακριτικής αναμένεται να αρχίσει κανονικά και να ξεκινήσουν και οι καταθέσεις μαρτύρων στο πλαίσιο της έρευνας για τη σκευωρία σε βάρος πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Πολάκης για ΜΜΕ: Βοθροκάναλα μην κάνετε τους πόθους σας «ρεπορτάζ»

Κατά των ΜΜΕ καταφέρθηκε ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή την κάλυψη της συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Πολάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, κάνει λόγο για «βοθροκάναλα» και «βοθροσάιτ», αναφερόμενος στην κάλυψη της σημερινής συνεδρίασης της προανακριτικής, στην οποία ούτε ο ίδιος, ούτε ο κ. Τζανακόπουλος δεν εμφανίστηκαν.

«Προς βοθροκαναλα και βοθροσαιτ ΕΝΤΑΥΘΑ: Μην κάνετε τους πόθους σας “ρεπορτάζ” για να καλύψετε την αντισυνταγματική και παράνομη “απόφαση” εξαίρεσης μας!! Μεσα στην προανακριτική αυτή τη στιγμή είναι μόνο ο Σπύρος Λαππας από εμάς. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...