214
Το πλοίο παρέμενε από το τέλος του 2017 στην Κρήτη | cretalive.gr

Εκαναν έναν χρόνο να βρουν 6,5 τόνους κάνναβης στα αμπάρια ρυμουλκού από τη Συρία!

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 14:14
Το πλοίο παρέμενε από το τέλος του 2017 στην Κρήτη
|cretalive.gr

Εκαναν έναν χρόνο να βρουν 6,5 τόνους κάνναβης στα αμπάρια ρυμουλκού από τη Συρία!

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2019, 14:14

Καλά κρυμμένη σε ένα πλοίο που είχε ελεγχθεί πριν από ένα χρόνο ήταν τεράστια ποσότητα ναρκωτικών, ανακάλυψη που εγείρει ερωτήματα για την έρευνα των Αρχών.

Πρόκειται για 6,5 τόνους κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας» αλλά και 258.000 δισκία captagon, τα γνωστά και σαν «χάπια των τζιχαντιστών».

Το ρυμουλκό «Αndreas» είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί τον Δεκέμβριο του 2017 νότια της Κρήτης. Μετέφερε 6 τόνους και 177 κιλά κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας», όπως είχε ανακοινωθεί τότε, μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες των τελευταίων ετών.

Οταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πρώτης φάσης της καταγραφής της κατασχεθείσας ποσότητας, η δικογραφία έκλεισε, ενώ τα έξι μέλη του πληρώματος – όλοι Σύροι – κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Πειραιά.

Το ρυμουλκό επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό από το ΟΔΔΥ και να μεταφερθεί σε λιμάνι της Βρετανίας προκειμένου να καταλήξει σε εταιρεία βρετανικών συμφερόντων

Ωστόσο, οι υποψίες των λιμενικών ότι στο πλοίο κάτι δεν πήγαινε καλά με τα χαρτιά του και με τις δεξαμενές του, οδήγησαν σε νέα ενδελεχή έρευνα – προφανώς καλύτερη από εκείνη του 2017.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος ταξίδεψε ξανά στη Κρήτη και, κατά τη διάρκεια έρευνας, βρέθηκε κάτω από πλακάκι σε ένα στενό διάδρομο μια ανθρωποθυρίδα. Οταν την άνοιξαν οι λιμενικοί διαπίστωσαν πως έκρυβε άλλους έξι τόνους κάνναβης και μεγάλες ποσότητες χαπιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...