306
Η μεγάλη πυρκαγιά κατέκαψε 27.000 στρέμματα δάσους στην πάλαι ποτέ πανέμορφη κεντρική Εύβοια | Nick Paleologos / SOOC

Είχε καταδικαστεί για εμπρησμούς, τον αποφυλάκισαν και τώρα κατέκαψε την Εύβοια…

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2019, 10:18
Η μεγάλη πυρκαγιά κατέκαψε 27.000 στρέμματα δάσους στην πάλαι ποτέ πανέμορφη κεντρική Εύβοια
| Nick Paleologos / SOOC

Είχε καταδικαστεί για εμπρησμούς, τον αποφυλάκισαν και τώρα κατέκαψε την Εύβοια…

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2019, 10:18

Η Πυροσβεστική είναι «κατά 99%» βέβαιη ότι η μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε περίπου 27.000 δάσους στην κεντρική Εύβοια προήλθε από εμπρησμό. Και μάλιστα οι Αρχές έχουν έναν άνθρωπο στα χέρια τους. Ο οποίος όχι μόνο προέβαλε ένα άλλοθι που κατέρρευσε αλλά αποδεικνύεται πως είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για εννέα (!) εμπρησμούς στην ίδια περιοχή!

Οπως ανέφεραν «Τα Νέα» σε ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η Πυροσβεστική διαθέτει πλέον σοβαρές ενδείξεις ότι ο 33χρονος Β.Μ είναι ο δράστης του εμπρησμού στη μεγάλη φωτιά της κεντρικής Ευβοιας.

Ο 33χρονος πρόβαλε ως άλλοθι ότι την ώρα της έναρξης της πυρκαγιάς ήταν σε συγγενικό του πρόσωπο σε απόσταση 30 χλμ.. Ομως αυτό φαίνεται να καταρρίφθηκε από τις καταγραφές της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που τον φέρουν να κινείται τελικώς στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φετινή καταστροφική φωτιά…

Προς το παρόν ο Β.Μ. είναι βασικός ύποπτος.

Η τρομακτική ειρωνεία είναι ότι είχε συλληφθεί πέρυσι για εννιά πυρκαγιές στην ίδια περιοχή και αποφυλακίσθηκε στα τέλη του περασμένου Ιουνίου,

Ο 33χρονος είχε καταδικασθεί από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Χαλκίδας σε ποινή φυλάκισης διόμισι ετών (του είχε αποδοθεί μειωμένος καταλογισμός) για διαδοχικές πυρκαγιές από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2018 στην ίδια περιοχή με τη φετινή πυρκαγιά.

Είχε υποστηρίξει στα στελέχη της Πυροσβεστικής ότι προχώρησε στους εμπρησμούς εκνευρισμένος από περιπαικτικά σχόλια που δέχθηκε από θαμώνες καφενείου στο χωριό Σταυρός, που απειλήθηκε κι αυτό από τη φωτιά.

Οπως επισήμανε μιλώντας στα «Νέα» η δικηγόρος Χαλκίδας Ελένη Καμπούρογλου που τον εκπροσώπησε νομικά στην συγκεκριμένη δίκη, «ο πελάτης μου παρουσίασε γνωμάτευση για σοβαρό νοητικό πρόβλημα κι ανέφερε ότι η ομολογία του στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής προήλθε από παραπλάνησή του, και υπέγραψε κάτι που δεν αντιλαμβανόταν το περιεχόμενό του. Επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος του ήταν μια καταγραφή από κάμερες που τον εικόνιζαν να διέρχεται από το σημείο με μοτοσικλέτα. Επιπλέον, στη διάρκεια της δίκης κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής που εξέφρασαν την πίστη ότι ήταν αθώος»!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...