437
Η Εϊβριλ Χέινς θα μετέχει στην κυβέρνηση Μπάιντεν ως συντονίστρια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών | CreativeProtagon

Εϊβριλ Χέινς: Ιδού το «αφεντικό» όλων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 20:44
Η Εϊβριλ Χέινς θα μετέχει στην κυβέρνηση Μπάιντεν ως συντονίστρια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών
|CreativeProtagon

Εϊβριλ Χέινς: Ιδού το «αφεντικό» όλων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 26 Νοεμβρίου 2020, 20:44

Θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ως  υπουργός επιβλέπουσα τις 18 μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Θα καταλάβει δηλαδή τη θέση που θεσπίστηκε στην αμερικανική διοίκηση μετά την 11 Σεπτεμβρίου 2001 και έχει στόχο τoν καλύτερο συντονισμό όλων των μηχανισμών αποτροπής τρομοκρατικών επιθέσεων (το αρκτικόλεξο αυτής της θέσης στα Αγγλικά είναι DNI -Director of National Intelligence).

Με τον πρόεδρο θα συνεργάζεται στενά για τα θέματα εθνικής ασφαλείας. Ποιος; Μία γυναίκα 51 χρόνων, ονόματι Εϊβριλ Χέινς.

Η Χέινς έχει προϋπηρεσία στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, αφού διετέλεσε σύμβουλος στη διοίκηση του Μπαράκ Ομπάμα και αναπληρώτρια διευθύντρια της ίδιας της CIA. Στην κυβέρνηση Μπάιντεν θα γίνει η πρώτη γυναίκα DNI.

Το πορτρέτο της φιλοτέχνησε η Corriere della Sera, τονίζοντας και την «αγάπη της για την Ιταλία». (Η Χέινς επισκέφθηκε τη γειτονική μας χώρα –όχι για δουλειά– το 2017.) Αρχισε, όμως, το ρεπορτάζ με κρίσεις περί του προσώπου της, από στελέχη που κατείχαν σημαντικές θέσεις στην αμερικανική γραφειοκρατία. «Είναι η καλύτερη συνάδελφος που έχω συναντήσει στη ζωή μου» λέει ο ένας. «Είναι το πιο στοχαστικό και το πιο αξιοσέβαστο πρόσωπο από όσα συνεργάστηκα» λέει ένας άλλος.

Στιγμιότυπο από σύσκεψη της Ομάδας Εθνικής Ασφάλειάς των ΗΠΑ στο Οβάλ Γραφείο, στις 8 Μαρτίου 2012. Η κυρία που κάθεται απέναντι από τον Μπαράκ Ομπάμα είναι η Εϊβριλ Χέινς (ΕΡΑ/PETE SOUZA/THE WHITE HOUSE/HANDOUT)

Τα βιογραφικά στοιχεία της Χέινς απαρτίζονται από σπουδές στη Φυσική και στη Νομική, από «τρέλα οδήγησης αεροπλάνων» και από τα σχετικά περιπετειώδη ταξίδια, από επιχειρηματικότητα στο πεδίο του διανοουμενίστικου «καφενείου-βιβλιοπωλείου», από ένα σημαδιακό ατύχημα καθώς οδηγούσε ποδήλατο.

Αλλη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο επί Ομπάμα, στις 2 Απριλίου 2013: δεξιά εικονίζεται η Εϊβριλ Χέινς (ΕΡΑ/PETE SOUZA/THE WHITE HOUSE/HANDOUT)

Πριν από όλα αυτά όμως υπήρξε μία «δύσκολη εφηβική ηλικία» στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, εξαιτίας της ασθενείας και του θανάτου της μητέρας της. Το Τόκιο ήταν ένας κατοπινός σταθμός στη νεανική ζωή της, και το τζούντο μία γνώση που κανείς δεν ξέρει αν και πότε τη χρειάστηκε η ίδια.

Η πολιτική μπήκε στη ζωή της όταν εισήλθε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Κατόπιν εργάστηκε ως δικηγόρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, υπό την προεδρία του Τζο Μπάιντεν, και μετά επανήλθε στο υπουργείο Εξωτερικών. Το 2011 ο Ομπάμα την κάλεσε στο νομικό γραφείο του Λευκού Οίκου και στη συνέχεια, το 2013, διορίστηκε στην επιτελική θέση της CIA, που προαναφέραμε.

«Αν υπάρχουν σεναριογράφοι στο Χόλιγουντ, σίγουρα πρέπει να εργάζονται ήδη πάνω σε μία ταινία ή σε μία τηλεοπτική σειρά για τη ζωή της, καθώς υπάρχει πλούσιο υλικό εδώ» γράφει η Corriere.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...