309
Πέταξαν φέιγ βολάν με σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από τη δημόσια υγεία» | Facebook /Vassilis Kikilias

Εισβολή Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του Κικίλια

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 15:23
Πέταξαν φέιγ βολάν με σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από τη δημόσια υγεία»
|Facebook /Vassilis Kikilias

Εισβολή Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του Κικίλια

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 15:23

Φυλλάδια και μπογιές πέταξε ο Ρουβίκωνας στο πολιτικό γραφείο του Βασίλη Κικίλια στο Κολωνάκι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πρώτα χτύπησαν το κουδούνι για να περάσουν μέσα και αμέσως μετά η ομάδα αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα πέταξε τρικάκια και φέιγ βολάν τα οποία έγραφαν «Κάτω τα ξερά σας από τη δημόσια υγεία».

Κόκκινες μπογιές στην πόρτα εισόδου του πολιτικού γραφείου

Για να εισέλθουν στο γραφείο παραπλάνησαν τους συνεργάτες του υπουργού. Μία καλοντυμένη γυναίκα χτύπησε το κουδούνι και όταν οι εργαζόμενοι άνοιξαν την πόρτα, άλλα τέσσερα άτομα εισέβαλαν στο, χώρο.

Φεύγοντας έριξαν μπογιές στην πόρτα ενώ τους καταδίωξε αστυνομικός και έγινε μια σύλληψη.

Απαντώντας στην επίθεση ο υπουργός Υγείας, ανέφερε στο Facebook:

Λίγο αργότερα ο ίδιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι άνανδροι Ρουβίκωνες εισέβαλαν στο πολιτικό μου γραφείο και δε δίστασαν να προπηλακίσουν, να υβρίσουν και να απειλήσουν τις γυναίκες του γραφείου: τη γραμματεία, την επιστημονική μου συνεργάτιδα.

Προφανώς και δεν μας πτοούν και δεν μας τρομοκρατούν, ούτε εμένα ούτε την κυβέρνηση. Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν καλά, ότι είμαστε μια χώρα ελεύθερη και δημοκρατική, είμαστε μια χώρα που δε μπορεί να επιτρέπει τη βία. Με αυτό τον τρόπο λειτούργησαν τα τελευταία χρόνια, αυτό όμως δεν μπορεί πλέον να γίνεται ανεκτό.

Οι πολίτες πρέπει να μπορούν να κινούνται, να ζουν και να εκφράζονται ελεύθερα. Και δεν μπορεί κανείς να καταπατά την ελευθερία και τα δικαιώματα του άλλου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, στο πρόσωπο του αστυνομικού που συνέλαβε τον έναν από τους τέσσερις, την Ελληνική Αστυνομία, που προσπαθεί να κάνει με αυταπάρνηση τη δουλειά της.

Και να πω ότι τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας, την προσπάθεια να στηριχθούν οι ευπαθείς ομάδες, την προσπάθεια του Ε.Σ.Υ. να έχει ανθρώπινο πρόσωπο ώστε να μπορέσει να στηριχθεί πραγματικά η μέση ελληνική οικογένεια, εμείς και θα τη συνεχίσουμε και θα την εντείνουμε.

Καμία πράξη βίας δε μας πτοεί.