291
Για να καθίσει κάποιος σε μια από τις θέσεις του σκάφους της Virgin Galactic θα πρέπει να καταβάλει 450.000 δολάρια |

Εισιτήριο $450.000 για να πετάξεις με το διαστημόπλοιο του Μπράνσον

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2021, 20:32
Για να καθίσει κάποιος σε μια από τις θέσεις του σκάφους της Virgin Galactic θα πρέπει να καταβάλει 450.000 δολάρια
|

Εισιτήριο $450.000 για να πετάξεις με το διαστημόπλοιο του Μπράνσον

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2021, 20:32

Ολοι γνώριζαν ότι η πρόσφατη πτήση του Ρίτσαρντ Μπράνσον με το σκάφος της Virgin Galactic στα όρια του Διαστήματος έγινε για καθαρά διαφημιστικούς και εμπορικούς λόγους. Ο βρετανός μεγιστάνας θέλησε να ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας στην εταιρεία διαστημικού τουρισμού που δημιούργησε, για να προχωρήσει στη συνέχεια και στην ανακοίνωση του κόστους που θα έχει αυτή η βόλτα για τους φίλους τους Διαστήματος.

Η Virgin Galactic ανακοίνωσε ότι για να πάρει κάποιος θέση στο σκάφος, θα πρέπει να καταβάλει 450.000 δολάρια. Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times, η τιμή αυτή προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη, αφού όχι μόνο είναι πολύ υψηλή, αλλά είναι διπλάσια από εκείνη που είχε ορίσει αρχικά η εταιρεία. Τα προηγούμενα χρόνια η Virgin Galactic έκανε κρατήσεις θέσεων σε τιμές 200-250.000 δολαρίων και ήδη περίπου 600 άτομα, ανάμεσα τους διάσημοι καλλιτέχνες και επιχειρηματίες, έχουν κάνει τέτοια κράτηση. Υστερα από ένα ατύχημα σε μία από τις δοκιμαστικές πτήσεις, η εταιρεία σταμάτησε να κάνει κρατήσεις.

Οπως έγινε γνωστό, αυτοί που έχουν κάνει ήδη κράτηση θα πραγματοποιήσουν κανονικά την πτήση, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση. Ομως, όποιος θέλει από εδώ και πέρα να δει τη Γη από ψηλά, θα πρέπει να καταβάλει τα 450.000 δολάρια. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν και πακέτα προσφορών για όποιον επιθυμεί να κλείσει περισσότερες από μία θέσεις ή να κλείσει για τον εαυτό του ή την παρέα του μια ολόκληρη πτήση. Θα υπάρχουν επίσης πακέτα προσφορών για όσους ενδιαφέρονται για παραβολικές πτήσεις, όπου θα βιώνουν συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι αρχικά υψηλές, αλλά στη συνέχεια, όσο το ενδιαφέρον του κοινού αυξάνεται και οι πτήσεις πολλαπλασιάζονται, οι τιμές θα πέφτουν συνεχώς και στο κοντινό μέλλον θα φτάσουν σε επίπεδα προσιτά για τον μέσο καταναλωτή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...