402
Εστιατόρια και καφέ θα λειτουργήσουν αποκλειστικά με τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους | Menelaos Michalatos / SOOC

Οι εισηγήσεις της Επιτροπής: Εστίαση στις 3 Μαΐου, σχολεία στις 10, διαπεριφερειακές από τις 15

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 14:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/04/2021, 18:22
Εστιατόρια και καφέ θα λειτουργήσουν αποκλειστικά με τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους
|Menelaos Michalatos / SOOC

Οι εισηγήσεις της Επιτροπής: Εστίαση στις 3 Μαΐου, σχολεία στις 10, διαπεριφερειακές από τις 15

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2021, 14:39
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/04/2021, 18:22

Νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν θα ανοίξουν, όπως όλα δείχνουν, τα εστιατόρια και τα καφέ, βέβαια μόνο με τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους –μια επίσπευση της υπό όρους επαναλειτουργίας της εστίασης, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το χάος με τις συγκεντρώσεις στις πλατείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή άναψε την Τετάρτη το πράσινο φως για να σηκώσουν ρολά τα καταστήματα της εστίασης αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα 3 Μαΐου, με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και φυσικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα, που θα ελέγχονται καλύτερα.

Παράλληλα, δόθηκε και πράσινο φως για επανεκκίνηση της διά ζώσης διδασκαλίας και για τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια από τις 10 του μήνα, μετά το τέλος δηλαδή των «διακοπών» του Πάσχα.

Η συνεδρίαση των ειδικών βρισκόταν από το πρωί της Τετάρτης σε εξέλιξη, ώστε οι ειδικοί να καταλήξουν στην τελική τους εισήγηση για τα μέτρα που θα ισχύουν κατά την περίοδο των γιορτών και να δημιουργήσουν έναν οδικό χάρτη για την επιστροφή σε μια κάποια κανονικότητα.

Ετσι, αποφασίστηκε να διευρυνθεί το ωράριο της κυκλοφορίας, με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει για τις 10 μ.μ. κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδα και από τις 11 μ.μ. από τη Δευτέρα του Πάσχα, οπότε και αναμένεται να λειτουργήσει η εστίαση.

Οπως σημείωσαν πηγές στο Protagon, στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να ανοίξει και την εστίαση με self tests, ώστε όλο το προσωπικό να ελέγχεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα και να περιορισθεί η πιθανότητα διασποράς του κορονοϊού.

Τι θα ισχύσει για τις διαπεριφερειακές

Ενα άλλο ακανθώδες σημείο ήταν η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, που απαγορεύονται εδώ και σχεδόν έξι μήνες. Ηδη η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε ξεκαθαρίσει ότι η εισήγηση της κυβέρνησης είναι να μην επιτραπούν κατά την περίοδο του Πάσχα –άρα η ούτως ή άλλως «αυστηρότερη» Επιτροπή δεν είχε κανέναν λόγο να μην κάνει δεκτό το κυβερνητικό αίτημα για ακύρωση του «Πάσχα στο χωριό».

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι οι επιστήμονες κατέληξαν στην εισήγηση για απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων όχι νωρίτερα από τις 14 Μαΐου, οπότε εξάλλου έχει προαναγγελθεί ότι θα ανοίξει ο τουρισμός. Αργότερα, σε τηλεοπτικό μήνυμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε οι μετακινήσεις θα επιτραπούν από τις 15 του μήνα. «Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός. Με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού», είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...