409
Καταπέλτης η εισαγγελέας στο δικαστήριο για το αφεντικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ | INTIMEnews

Φυλάκιση 25 μηνών με τριετή αναστολή στον Ιβάν Σαββίδη για την ένοπλη εισβολή στην Τούμπα

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 15:03
Καταπέλτης η εισαγγελέας στο δικαστήριο για το αφεντικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
|INTIMEnews

Φυλάκιση 25 μηνών με τριετή αναστολή στον Ιβάν Σαββίδη για την ένοπλη εισβολή στην Τούμπα

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 15:03

Ποινή φυλάκισης 25 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος κρίθηκε τελικά ένοχος για την ένοπλη εισβολή στην Τούμπα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ τον Μάρτιο του 2018,  άνευ όμως της επιβαρυντικής περίπτωσης για τη χρήση όπλου και για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες.

Ενοχος κρίθηκε και ο τότε αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών.

Το δικαστήριο επέβαλε στους δύο κατηγορούμενους την παρεπόμενη ποινή της απαγόρευσης και παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων της ομάδας του ΠΑΟΚ για τρία χρόνια με υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ του τόπου κατοικίας, για την οποία το δικαστήριο αποφάσισε να ανασταλεί μέχρι την έφεση.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι, μέλη της φρουράς του Ιβάν Σαββίδη, αθωώθηκαν.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης πρότεινε την ενοχή του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Ιβάν Σαββίδη τόσο για την πράξη της παράνομης εισόδου στο γήπεδο όσο και για την κατοχή του όπλου, ενώ απέρριψε τον ισχυρισμό που διατύπωσε ο συνήγορος του ομογενούς επιχειρηματία ότι εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να κατευνάσει τα πνεύματα λόγω της έκρυθμης κατάστασης που είχε διαμορφωθεί μετά την ακύρωση του γκολ του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι.

«Φέρεται να προσεγγίζει τον διαιτητή […] ούτε παίκτης της ομάδας του δεν μπόρεσε να τον αποτρέψει», τόνισε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε ότι η συμπεριφορά αυτή, δεδομένης και της ιδιότητάς του που τον καθιστά «πρότυπο» για τους οπαδούς της ομάδας, «δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή».

Υποστήριξε δε, ότι η συμπεριφορά του προκάλεσε «πολύ μεγαλύτερη ένταση» και «διακινδύνευσε την ασφαλή συνέχιση του αγώνα», ενώ παρά τα όσα κατέθεσε προηγουμένως ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ. Βασίλης Δημητριάδης, «οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν τρομοκρατηθεί».

Σε ό,τι αφορά το όπλο -για το οποίο κατείχε νόμιμη άδεια – η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι «αντίκειται στην αθλητική νομοθεσία». Όπως είπε, και λόγω της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο, αλλά και δεδομένης της  αυξημένης προσωπικής ασφάλειας που τον συνόδευε, ο Ιβάν Σαββίδης «δεν είχε κανένα λόγο να οπλοφορεί».

«Η συμπεριφορά αυτή», σημείωσε η εισαγγελέας, «κατατείνει περισσότερο προς αυτοδικία».

Αναφορικά με τον τότε αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και να αθωωθεί για την πράξη της απειλής (προς το πρόσωπο του διαιτητή).

Απαλλαγή από τις κατηγορίες που τους βαρύνουν, ήταν η πρότασης της εισαγγελέως για τα έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του Ιβάν Σαββίδη.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και αμέσως μετά αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου .

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...