170
Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Ομως ακόμα και την Πέμπτη υπήρχαν νοικοκυριά χωρίς ρεύμα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κακοκαιρία: Εισαγγελική παρέμβαση για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2022, 14:38
Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Ομως ακόμα και την Πέμπτη υπήρχαν νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κακοκαιρία: Εισαγγελική παρέμβαση για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2022, 14:38

Το απαράδεκτο φαινόμενο, κάτοικοι της πρωτεύουσας να βρίσκονται για τέταρτη (!) πια ημέρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς», η οποία έπληξε την Αττική την περασμένη Δευτέρα, προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας Αθηνών.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, ενώ -κατά πληροφορίες- η Εισαγγελία δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα πολιτών οι οποίοι κατήγγειλαν ότι έχουν συμπληρωθεί τρία 24ωρα και εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα  και να ζουν μέσα σε πολικές θερμοκρασίες χωρίς να μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους για να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Απόστολος Ανδρέου. Στο επίκεντρό της βρίσκονται οι αρυθμίες του ΔΕΔΔΗΕ, οι διαβεβαιώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ήταν για αποκατάσταση των προβλημάτων από την… περασμένη Τρίτη, αλλά και η ανικανότητα δήμων της Αττικής να καθαρίσουν τους δρόμους ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση τα συνεργεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...