Οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων απέκλεισαν την Παρασκευή «συμβολικά» την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης | lamiareport.gr
Επικαιρότητα

Εισαγγελική έρευνα για τις ντροπιαστικές διαμαρτυρίες στα Καμένα Βούρλα

Ο δήμαρχος της λουτρόπολης, Γιάννης Συκιώτης, απέδωσε σε έλλειψη ενημέρωσης τις αντιδράσεις των κατοίκων ενώ είπε ότι, αν το γνώριζαν, θα φρόντιζαν για τη στέγαση των παιδιών σε άλλο ξενοδοχείο
Protagon Team

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας ζήτησε την άσκηση προκαταρκτικής εξέτασης για όσα συνέβησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή στα Καμένα Βούρλα, όπου κάτοικοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την εγκατάσταση δεκάδων ανήλικων προσφύγων.

Επρόκειτο για 39 ασυνόδευτους ανήλικους που μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής. Ολοι έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο και αναμένεται η μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Εν τω μεταξύ, έπειτα από τα ντροπιαστικά επεισόδια των δύο τελευταίων ημερών, η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος των Καμένων Βούρλων, Γιάννης Συκιώτης, απέδωσε «σε έλλειψη ενημέρωσης» τις αντιδράσεις των κατοίκων. Πρόσθεσε ότι αν είχαν ενημερωθεί, θα φρόντιζαν για τη στέγαση των παιδιών σε άλλο ξενοδοχείο, εκτός του αστικού ιστού.

Ωστόσο, όπως ανέφερε το ethnos.gr, ο ίδιος ήταν αυτός που κάλεσε τους κατοίκους να διαμαρτυρηθούν ενώ την Παρασκευή απέκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό για περίπου μισή ώρα.

Την Παρασκευή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης είχε παραδεχτεί ότι δεν υπήρξε ενημέρωση των κατοίκων.

«Αναλαμβάνω γι’ αυτό την ευθύνη» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση για τη στάση που τήρησαν οι κάτοικοι κατηγορώντας τους για «έλλειψη ανθρωπισμού. Εμπόδισαν ακόμη και το φαγητό στα παιδιά. Λέμε “όχι” σε συμπεριφορές Καμένων Βούρλων. Ο Δήμαρχος δεν ελέγχει τον κόσμο. Εκφράζω τη λύπη μου για τα ακραία φαινόμενα στα Καμένα Βούρλα».