616
Οι καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη σε φωτογραφία από παλαιότερη μεταγωγή τους | INTIMEnews

Εισαγγελέας: Ενοχοι χωρίς ελαφρυντικά οι δολοφόνοι της Τοπαλούδη – Η ανθρωποκτονία τελέστηκε από κοινού

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2022, 12:00
Οι καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη σε φωτογραφία από παλαιότερη μεταγωγή τους
|INTIMEnews

Εισαγγελέας: Ενοχοι χωρίς ελαφρυντικά οι δολοφόνοι της Τοπαλούδη – Η ανθρωποκτονία τελέστηκε από κοινού

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2022, 12:00

Την ενοχή, χωρίς ελαφρυντικά, αμφότερων των καταδικασθέντων σε πρώτο βαθμό για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, Μανώλη Κούκουρα και Αλέξανδρου Λουτσάι, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

«Υπήρξε σχεδιασμός και εκτέλεση της πράξης τους από κοινού με δόλο», είπε η εισαγγελέας και ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι όπως ακριβώς και στο πρωτόδικο δικαστήριο, όταν καταδικάστηκαν σε ισόβια για την ανθρωποκτονία συν 15 έτη για τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας.

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας της έδρας υπογράμμισε ότι η Ελένη Τοπαλούδη εξαναγκάστηκε σε συνουσία με τους δολοφόνους της.

«Πράγματι, με την άσκηση βίας την εξανάγκασαν σε συνουσία. Πώς αποδεικνύεται ο εξαναγκασμός; Από τα χτυπήματα και τις γραμμές-χαρακιές στο σώμα, όπως περιέγραψαν οι ιατροδικαστές.
Δεν σταμάτησαν και εκείνη αρνείται και τόλμησε να τους πει ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει, αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό», ανέφερε στην αγόρευσή της.

«Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Πήραν το ηλεκτρικό σίδερο, τη χτύπησαν με αλλεπάλληλα χτυπήματα. Τη μετέφεραν στο μπάνιο, η κοπέλα αιμορραγούσε. Υπήρχαν αίματα παντού. Οταν είδαν σε πόσο κρίσιμη κατάσταση ήταν, την έβαλαν στο αυτοκίνητο. Η κοπέλα, από θαύμα, ζούσε ακόμα.

»Αντί να μετανιώσουν και να προσπαθήσουν να τη βοηθήσουν, γύρω στις 4 το πρωί πήγαν με το αυτοκίνητο στην απόμερη παραλία. Ο Ροδίτης οδηγούσε. Την πήγαν στο πλάτωμα και την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα από κοινού για να εξαφανιστεί», περιέγραψε η εισαγγελέας, δηλώνοντας βέβαιη ότι οι δράστες πέταξαν μαζί στον γκρεμό το θύμα τους.

«Ηταν ψηλή και γεροδεμένη, σε ημικωματώδη κατάσταση, το σώμα βαραίνει σε αυτές της περιπτώσεις. Δεν είχε ίχνη συρσίματος, δεν μπορούσε να την κουβαλήσει ένας, συνεργάστηκαν και οι δύο. Κατόπιν γύρισαν στο σπίτι, καθάρισαν το σπίτι, το αυτοκίνητο που είχε γεμίσει αίματα, μάζεψαν τα ρούχα και μέσα σε 40-45 λεπτά πήγαν ξανά στο ίδιο σημείο και τα πέταξαν στη θάλασσα. Για κακή τους τύχη, δεν έπεσαν όλα στη θάλασσα και εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς», σημείωσε για να συμπληρώσει:

«Είχαν την ψυχραιμία και τα μάζεψαν όλα, ρούχα, τσάντα, καπνοσακούλες, προφυλακτικά, πετσέτες. Στη συνέχεια γύρισαν σπίτι και κοιμήθηκαν σαν να μη συνέβη τίποτα. Η σορός εντοπίστηκε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου. Ο θάνατος επήλθε από πνιγμό. Πρέπει να έζησε ελάχιστα μέσα στο νερό. Είχε υποστεί σοβαρότατη εγκεφαλική αιμορραγία. Ο θάνατος θα επερχόταν έτσι κι αλλιώς λόγω του χτυπήματος».

Ειδική αναφορά έκανε η εισαγγελέα στον ισχυρισμό των δύο νεαρών περί συναίνεσης της φοιτήτριας στη συνεύρεσή τους:

«Οι κατηγορούμενοι μετ’ επιτάσεως είπαν ότι υπήρξε συναίνεση. Η απάντηση είναι απλή και κατηγορηματική», παρατήρησε χαρακτηριστικά. «Η θανούσα δεν είχε συναινέσει, κάτι το οποίο προκύπτει, πλέον άλλων στοιχείων, και από το γεγονός ότι τα ρούχα της βρέθηκαν σκισμένα, στοιχείο που αποδεικνύει ότι ασκήθηκε βία. Αν η Ελένη είχε συναινέσει σε όλα αυτό το σκηνικό, θα ήταν ακόμη ζωντανή. Θα είχαν τελειώσει όλα ήρεμα και ωραία. Οι κατηγορούμενοι ήταν προετοιμασμένοι για όλο αυτό εκείνο το βράδυ δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που έκαναν κάτι τέτοιο. Είχαν προετοιμαστεί όλο το απόγευμα για αυτό και μόλις είδαν ότι η ότι η Ελένη αντέδρασε, άσκησαν βία. Η στάση τους μετά τη τέλεση του εγκλήματος μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο».

»Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός ήταν στο ισόγειο. Ολες οι μετέπειτα ενέργειές τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού».

Οσον αφορά τα περί  άρσης του καταλογισμού του εγκλήματος στον Μανώλη Κούκουρα, η εισαγγελέας ανέφερε: «Δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι οι κατηγορούμενοι δεν αντιλήφθηκαν τις πράξεις τους ή είχαν μειωμένη ικανότητα αντίληψης. Ο ψυχίατρος που εξέτασε τους κατηγορουμένους αμέσως μετά τη σύλληψη, δεν διαπίστωσε ψυχοπαθολογίες που θα μπορούσαν να τους επηρεάσουν».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...