320
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν στο βρετανικό Κοινοβούλιο κατά την επίμαχη συζήτηση στις 19 Δεκεμβρίου | Parliament TV handout via REUTERS

Είπε πράγματι ο Τζέρεμι Κόρμπιν την Τερέζα Μέι «ηλίθια γυναίκα»;

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2018, 11:05
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν στο βρετανικό Κοινοβούλιο κατά την επίμαχη συζήτηση στις 19 Δεκεμβρίου
|Parliament TV handout via REUTERS

Είπε πράγματι ο Τζέρεμι Κόρμπιν την Τερέζα Μέι «ηλίθια γυναίκα»;

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2018, 11:05

Η «ώρα του πρωθυπουργού» στο βρετανικό Κοινοβούλιο, που παραδοσιακά είναι κάθε Τετάρτη, είναι μια δύσκολη στιγμή για τον επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Με το εγχείρημα του Brexit να είναι στον αέρα, τη συμφωνία να μην περνά από το Κοινοβούλιο και την Τερέζα Μέι να πιέζεται και από το εσωτερικό του κόμματός της, η σύνοδος της Βουλής γίνεται πεδίο λεκτικής μάχης.

Οι κάμερες την Τετάρτη έπιασαν όμως τον συνήθως ψύχραιμο ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να σχολιάζει με ειρωνικό τρόπο την πρωθυπουργό έπειτα από μία παρέμβασή της.

«Ηλίθια γυναίκα» («stupid woman») εμφανίστηκε να λέει, αλλά δεν ακούγεται γιατί ο θόρυβος από τις φωνές άλλων βουλευτών έπνιγε αυτά που είπε μέσα από τα δόντια του.

Αργότερα ο ίδιος, και αφού είχε ξεσπάσει σάλος, προσπάθησε να διαψεύσει ότι προέβη στον χαρακτηρισμό και εξήγησε ότι είπε «ηλίθιοι άνθρωποι» («stupid people») σε μια αναφορά στη συμπεριφορά των βουλευτών των Συντηρητικών.

Στην διευκρίνισή του ο Κόρμπιν δεν ζήτησε συγγνώμη.

«Κατά τη διάρκεια της Ωρας της Πρωθυπουργού χαρακτήρισα “ηλίθιους ανθρώπους” εκείνους που πιστεύω ότι επιδίωκαν να μετατρέψουν σε παντομίμα τη συζήτηση για την εθνική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας», δήλωσε από το βήμα του Κοινοβουλίου.

«Δεν χρησιμοποίησα τις λέξεις “ηλίθια γυναίκα” για την πρωθυπουργό ή για οποιονδήποτε άλλον και διαφωνώ παντελώς με τη χρήση σεξιστικής ή μισογυνικής γλώσσας σε οποιαδήποτε μορφή της», πρόσθεσε.

Πάντως ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Τζον Μπέρκαου απέφυγε να πάρει θέση λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για το θέμα, απάντηση που εξόργισε τους βουλευτές  των Συντηρητικών. Τελικά ο Μπέρκαου πείστηκε να δει το βίντεο και τελικά δέχτηκε τον ισχυρισμό του Κόρμπιν ότι είπε «ηλίθιοι άνθρωποι».

Οι ειδικοί στο διάβασμα των χειλιών ισχυρίζονται ότι ο Κόρμπιν όντως είπε «ηλίθια γυναίκα». Το Sky News επικαλέστηκε τέσσερις ειδικούς που συμφώνησαν όλοι ότι το σχόλιο του Κόρμπιν ήταν για την Μέι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...