160
Ανδρες της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο εσωτερικό του ναού. Εχουν να ακούν και τις προτάσεις του Τραμπ | REUTERS/Philippe Wojazer

Είπε και ο Τραμπ την ανοησία του: να σβήσουν τη φωτιά με εναέρια μέσα

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2019, 00:53
Ανδρες της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο εσωτερικό του ναού. Εχουν να ακούν και τις προτάσεις του Τραμπ
|REUTERS/Philippe Wojazer

Είπε και ο Τραμπ την ανοησία του: να σβήσουν τη φωτιά με εναέρια μέσα

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2019, 00:53

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορούσε να αντισταθεί στον πειρασμό. Επρεπε να πει κάτι για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων. Και είπε. Πρότεινε —φυσικά μέσω Twitter— να σβήσουν τη φωτιά με εναέρια μέσα. Τόσα ξέρει, τόσα λέει ο πλανητάρχης, αγνοώντας ότι πρόκειται για ένα κτίσμα του 13ου αιώνα που δεν αντέχει τέτοια φορτία νερού.

Καθώς η πυρκαγιά στη Νοτρ Νταμ είχε γίνει παγκόσμιο θέμα, στην εισήγηση Τραμπ αναγκάστηκε να απαντήσει η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας στη Γαλλία, η οποία σε μήνυμά της εξήγησε ότι οι εναέριες ρίψεις νερού θα μπορούσαν να καταστρέψουν ολοσχερώς το κτίριο.

«Οι ρίψεις νερού με αεροσκάφη σε αυτού του τύπου κτίσματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην κατάρρευση του συνόλου της κατασκευής» σημείωσε η Πολιτική Προστασία σε μήνυμά της στα social media.

Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε γράψει στο twitter: «Είναι τόσο τρομερό να παρακολουθεί κανείς αυτήν τη γιγαντιαία πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων. Ίσως θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν πυροσβεστικά αεροσκάφη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...