416
Ο Στέλιος Πέτσας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» | MegaTV

«Είναι κάτι το οποίο το εξετάζουμε» – Η απάντηση του Πέτσα για το αν τα σχολεία θα ανοίξουν φέτος ξανά

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 09:09
Ο Στέλιος Πέτσας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega»
|MegaTV

«Είναι κάτι το οποίο το εξετάζουμε» – Η απάντηση του Πέτσα για το αν τα σχολεία θα ανοίξουν φέτος ξανά

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 09:09

Στο φύλλο της Τρίτης, η «Καθημερινή» έγραψε ότι στις 27 Απριλίου, δηλαδή τη Δευτέρα μετά την Κυριακή του Θωμά, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ένα σχέδιο-χρονοδιάγραμμα για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις των πολιτών και τη λειτουργία των καταστημάτων, των επιχειρήσεων και των σχολικών μονάδων. «Επιχείρηση αποσωλήνωσης» ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος της εφημερίδας για το πότε και πώς θα αρθούν τα μέτρα ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

Αυτό το ρεπορτάζ κλήθηκε να σχολιάσει το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος βγήκε στο Mega και είπε ότι πρέπει να συνεχίσουμε και να μην υπάρξει εφησυχασμός ως τις 27 Απριλίου.

«Πρέπει να δώσουμε αυτό το χρονικό διάστημα στους ειδικούς να σχεδιάσουν μέτρα που θα οδηγούν σε μια σταδιακή και μακρόσυρτη απόσυρση των έκτακτων μέτρων. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε αυτό που με κόπο χτίσαμε, δηλαδή μια καμπύλη κρουσμάτων, ανθρώπων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, αλλά και δυστυχώς θυμάτων, πολύ καλύτερη από ό,τι σε άλλες χώρες», εξήγησε ο κ. Πέτσας.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον ωστόσο είχε η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων. Και αυτό διότι μόλις μία ημέρα πριν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωνε για τις Πανελλαδικές ότι θα γίνουν στην ώρα τους και ότι το σχολικό έτος θα παραταθεί ώστε να μη χαθεί η χρονιά, αλλά λίγη ώρα αργότερα βγήκε στον ΣΚΑΪ ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορονοϊό, και εξέφρασε την άποψη ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν κανονικά –«αν αποφασιστεί άνοιγμα των σχολείων, αυτό θα έπρεπε να γίνει για την τελευταία τάξη και με μοντέλο “ζωνών διδασκαλίας”, να μη γυρίσουν όλοι οι μαθητές», είπε χαρακτηριστικά (εδώ).

Ο κ. Πέτσας λοιπόν, ρωτήθηκε από τον Νίκο Φιλιππίδη, παρουσιαστή της εκπομπής «Κοινωνία Ωρα Mega»: Τα σχολεία θα ανοίξουν φέτος ξανά;

«Είναι κάτι το οποίο το εξετάζουμε και αυτό. Οπως ξέρετε, πήραμε πολύ γρήγορα απόφαση να κλείσουμε τα σχολεία. Υπάρχουν διιστάμενες απόψεις και στην Ευρώπη και γενικά στον κόσμο, άλλοι προτείνουν να ανοίξουν νωρίς τα σχολεία, η Αυστρία ήδη ανακοίνωσε ένα χρονοδιάγραμμα πως θα ανοίξει τα σχολεία μαζί με τα καταστήματα… σε περίπου έναν μήνα από τώρα, δεν είναι πολύ μακριά»

«Υπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές, υπάρχουν άλλες απόψεις να μην ανοίξουν τα σχολεία. Εμείς έχουμε πάρει την απόφαση ότι οπωσδήποτε θα γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι, δεν θα πάνε το φθινόπωρο. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην προβλεπόμενη ημερομηνία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...