243
Ο Γιώργος Αμυράς, ο Δημήτρης Καιρίδης και η Τόνια Αράχωβα κατά την παρουσίαση των ευρωβουλευτών του κόμματος | Intimenews

Είναι επίσημο: Αμυράς, Καιρίδης και Αράχωβα κατεβαίνουν με τη ΝΔ και στις εθνικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2019, 13:21
Ο Γιώργος Αμυράς, ο Δημήτρης Καιρίδης και η Τόνια Αράχωβα κατά την παρουσίαση των ευρωβουλευτών του κόμματος
|Intimenews

Είναι επίσημο: Αμυράς, Καιρίδης και Αράχωβα κατεβαίνουν με τη ΝΔ και στις εθνικές εκλογές

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2019, 13:21

Στην μάχη των εθνικών εκλογών θα μπουν τρεις από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή Γιώργο Αμυρά που θα είναι υποψήφιος στα Ιωάννινα, την Τόνια Αράχωβα που θα είναι υποψήφια στην Αιτωλοακαρνανία και τον καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη που θα ριχτεί στη μάχη του Βόρειου Τομέα της Β’ Αθηνών.

Και τα τρία πρόσωπα σηματοδοτούν με την υποψηφιότητά τους το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας σε ευρύτερους πολιτικούς χώρους αλλά και στην κοινωνία των πολιτών, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ο Γιώργος Αμυράς κατετάγη ένατος στις ευρωεκλογές με πάνω από 131.000 σταυρούς με τη μέχρι στιγμής καταμέτρηση. Είχε εκλεγεί τον Σεπτέμβριο του ’15 στη Β’ Αθηνών με το Ποτάμι. Τώρα τού προτάθηκε να είναι υποψήφιος στα Ιωάννινα, περιφέρεια καταγωγής της μητέρας του και δέχτηκε.

Η Τόνια Αράχωβα κατετάγη στην 36η θέση στις ευρωεκλογές (17.526 σταυροί) αλλά θα είναι υποψήφια στον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Είχε επιλεγεί από το Μητρώο Στελεχών, έναν από τους πρώτους νεωτερισμούς που είχε εισάγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΝΔ.

Ο Δημήτρης Καιρίδης στην πρώτη του απόπειρα στην πολιτική είχε μια αν μη τι άλλο αξιοπρόσεκτη παρουσία: κατετάγη 11ος με 106.900 σταυρούς ως τώρα. Ετσι, στην Πειραιώς συζητήθηκε να είναι τώρα υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών. Το ενδεχόμενο ένταξής του όμως στα ψηφοδέλτια σημαίνει ότι θα πρέπει να κοπεί ένα ακόμα όνομα –ήδη έχει ανακοινώσει την απόσυρσή του ο Γιάννης Παπαθανασίου, πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος επικαλέστηκε το σύντομο των εκλογών ως αιτία αποχώρησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...