209
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ιδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης

Είκοσι χιλιάδες εισιτήρια σε γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2020, 13:24
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ιδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης

Είκοσι χιλιάδες εισιτήρια σε γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2020, 13:24

Είκοσι χιλιάδες εισιτήρια για τις παραστάσεις της δωρίζει η Εθνική Λυρική Σκηνή σε γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.

Τα εισιτήρια θα δοθούν για παραστάσεις από την έναρξη της επαναλειτουργίας της και έως το καλοκαίρι του 2021.

Πρόκειται για «μία χειρονομία ελάχιστης ένδειξης ευγνωμοσύνης και σεβασμού προς τους ιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού», τονίζουν από κοινού σε σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας την «ύψιστης σημασίας σπουδαιότητα της προσφοράς των ιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ζωής όλων μας».

«Το υπουργείο Πολιτισμού και η Εθνική Λυρική Σκηνή», συνεχίζει η ανακοίνωση, «προσφέρουμε “θεραπεία” με τα σύνεργα της λυρικής τέχνης, της μουσικής και του χορού, στους ανθρώπους πίσω από τις μάσκες, οι οποίοι με αυταπάρνηση, τεράστιες δυσκολίες και κίνδυνο -ακόμα και για τη ζωή τους- δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό.

Αναγνωρίζουμε τη μεγαλειώδη προσφορά τους με αυτό το μικρό αντίδωρο, που θα τους προσφέρει τις θεραπευτικές και ψυχαγωγικές ιδιότητες της τέχνης, αφού περάσει η υγειονομική κρίση».

Οι λεπτομέρειες για τη διανομή των δωρεάν εισιτηρίων της ΕΛΣ προς τους γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν θα ξεκινήσει η άρση των περιοριστικών μέτρων και δρομολογηθεί η σταδιακή επαναλειτουργία των θεάτρων.