292
Η είσοδος στην Ελλάδα σε αμερικανούς πολίτες είναι περιορισμένη και επιτρέπεται μόνο για ειδικούς λόγους | Intime

Ειδική ταξιδιωτική σύσταση για την Ελλάδα εξέδωσαν οι ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 12:17
Η είσοδος στην Ελλάδα σε αμερικανούς πολίτες είναι περιορισμένη και επιτρέπεται μόνο για ειδικούς λόγους
|Intime

Ειδική ταξιδιωτική σύσταση για την Ελλάδα εξέδωσαν οι ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2020, 12:17

Ταξιδιωτική σύσταση για την Ελλάδα εξέδωσε για τους πολίτες των ΗΠΑ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Πέμπτη (εδώ και εδώ). Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι λόγω της αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, θα πρέπει να ξανασκεφτούν αν θα ταξιδέψουν στη χώρα μας.

Μάλιστα, η σύσταση παραπέμπει σε νέες οδηγίες που εκδόθηκαν από το Κέντρο Ελέγχο και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Το CDC συστήνει πλέον την αποφυγή ταξιδιών προς την Ελλάδα, εάν αυτά δεν είναι απαραίτητα, δεν αφορούν δηλαδή την παροχή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας ή επείγοντα οικογενειακά περιστατικά.

Παράλληλα, καλεί τους ταξιδιώτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να αναβάλλουν ακόμη και τα ταξίδια που κρίνονται απαραίτητα.

«Ο κίνδυνος για να προσβληθεί κάποιος από COVID-19 στην Ελλάδα είναι υψηλός και εάν κάποιος νοσήσει και χρειαστεί ιατρική βοήθεια, οι πόροι ενδέχεται να είναι περιορισμένοι», αναφέρει.

Οσοι πάντως πρόκειται να ταξιδέψουν, καλούνται να ενημερωθούν μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ή του υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα αλλά και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην είσοδό τους στη χώρα και τους περιορισμούς που ενδέχεται να υπάρχουν για όσους φτάνουν στην Ελλάδα, όπως τα υποχρεωτικά τεστ ή η επιβολή καραντίνας.

Το CDC διευκρινίζει ακόμη ότι εάν κάποιος βγει θετικός στο τεστ κορονοϊού, ενδέχεται να μην του επιτραπεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ έως ότου αναρρώσει πλήρως από την ασθένεια. Επίσης, εάν κάποιος έρθει σε επαφή με κάποιον που είχε νοσήσει από Covid-19 ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, ίσως να κληθεί να μπει σε καραντίνα ή να μην του επιτραπεί να επιστρέψει για διάστημα 14 ημερών από την επαφή του με τον ασθενή.

Διευκρινίζεται ότι η χώρα μας δέχεται πολίτες από τις ΗΠΑ μόνο με ειδική άδεια που λαμβάνουν από το οικείο προξενείο και για ειδικούς λόγους. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η είσοδος αμερικανών τουριστών στη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...