333
Η φωτογραφία με τους δύο ιερείς ανάμεσα στους αξιωματικούς και τους στρατιώτες στη χθεσινή ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών DV-DAY, που «ερέθισε» τους γείτονες | ΓΕΕΘΑ

Είδαν «Κένταυρο» οι Τούρκοι και δυσανασχέτησαν: «Μας προκαλούν με δύο παπάδες και μια χούφτα στρατιώτες»

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 11:09
Η φωτογραφία με τους δύο ιερείς ανάμεσα στους αξιωματικούς και τους στρατιώτες στη χθεσινή ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών DV-DAY, που «ερέθισε» τους γείτονες
|ΓΕΕΘΑ

Είδαν «Κένταυρο» οι Τούρκοι και δυσανασχέτησαν: «Μας προκαλούν με δύο παπάδες και μια χούφτα στρατιώτες»

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 11:09

Οι εικόνες από την άσκηση «Κένταυρος 21» (Immediate Responce / Centaur 21), που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] Ελλάδας και ΗΠΑ, ενόχλησαν πολύ στη Τουρκιία.

Η άσκηση έτυχε ιδιαίτερης προβολής στον τουρκικό Τύπο και μεταξύ των σχολίων για την αναβαθμισμένη αμυντική συνεργασία Ελλάδος – ΗΠΑ, ξεχώρισε και αυτό για την παρουσία δύο ιερέων στην εξέδρα των επισήμων κατά τη χθεσινή ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών DV-DAY (περισσότερα εδώ).

«Με δύο παπάδες και μία χούφτα στρατιώτες προκαλούν την Τουρκία», έγραψε το haberler.com, τονίζοντας ότι «οι ΗΠΑ θα στήσουν τέσσερις ακόμη βάσεις στην Ελλάδα».

«Παρουσιάστηκε στον Τύπο ότι ο αμερικάνικος στρατός θα στήσει νέες βάσεις στην Ελλάδα. Ο αμερικανικός στρατός που θα εγκατασταθεί σε τέσσερις ακόμη βάσεις έκανε άσκηση στην Καβάλα, η οποία βρίσκεται κοντά στη δυτική Θράκη. Εντύπωση προκάλεσε ότι στις φωτογραφίες από την άσκηση μεταξύ των στρατιωτών υπάρχουν και παπάδες. Ως λόγος της προτίμησης των ΗΠΑ προς την Ελλάδα προβλήθηκαν τα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ», συμπληρώνει στο δημοσίευμά του το haberler.com

Η νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας (ΜDCA) Eλλάδας – ΗΠΑ ερμηνεύεται από τον τουρκικό Τύπο ως πρόκληση έναντι της Τουρκίας.

«Ο αμερικανικός στρατός που προκαλεί την Τουρκία θα εγκατασταθεί στη Σκύρο, που βρίσκεται στο μέσο της θάλασσας του Αιγαίου. Ο αμερικανικός στρατός, ο οποίος παράλληλα με τη βάση της Σούδας στην Κρήτη χρησιμοποιεί και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προσγειώνει μαχητικά αεροσκάφη σε Λάρισα και Στεφανοβίκειο», περιγράφεται.

Στα εν λόγω δημοσιεύματα αναπαράγονται, τέλος, πληροφορίες ότι θα δοθούν από την Ελλάδα ακόμη τέσσερις βάσεις στις ΗΠΑ και ότι το ελληνικό υπουργείο Αμυνας θα υποβάλει προς το Πεντάγωνο 22 επιλογές. «Η πρώτη τοποθεσία που προβάλλεται είναι η ευρισκόμενη στα δυτικά αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Από την Ανδραβίδα, που φιλοξένησε διεθνείς αεροπορικές ασκήσεις της Ελλάδας, απογειώθηκαν F-15, F-16 και KC -135 αεροσκάφη τάνκερ των ΗΠΑ», σημειώνεται.

Σύμφωνα εξάλλου με τη Milliyet, υποψήφια νέα βάση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Ελλάδα είναι η Ρεντίνα, που –όπως σημείωνεται– βρίσκεται κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...