227
Το SEA-KIT είναι ένα σκάφος-drone που όπως φαίνεται μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια φορτία | SEA-KIT International Ltd

Εγινε το πρώτο διεθνές δρομολόγιο πλοίου-drone

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2019, 22:11
Το SEA-KIT είναι ένα σκάφος-drone που όπως φαίνεται μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια φορτία
|SEA-KIT International Ltd

Εγινε το πρώτο διεθνές δρομολόγιο πλοίου-drone

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2019, 22:11

Η τεχνολογία αυτόνομης κίνησης πέρασε από τα ιπτάμενα οχήματα στα οχήματα που κινούνται στον δρόμο και τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία αυτή έφτασε στη… θάλασσα. Τα τελευταία χρόνια έχουν κατασκευαστεί κάποια πλωτά μέσα που λειτουργούν ως θαλάσσια-drone. Την πρόοδο σε αυτόν τον τομέα σηματοδοτεί η πρώτη διεθνής μεταφορά φορτίου στον κόσμο με ένα σκάφος που δεν διέθετε πλήρωμα.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Ocean News & Technology, πριν από λίγες ημέρες από το λιμάνι του Γουέστ Μέρσι στη Δυτική Αγγλία ξεκίνησε το SEA-KIT, ένα αυτόνομης κίνησης σκάφος 12 μέτρων, με προορισμό το λιμάνι της Οστάνδης στο Βέλγιο. Η κίνηση του σκάφους ελεγχόταν από ένα κέντρο ελέγχου στη στεριά με τη βοήθεια συστημάτων εντοπισμού στίγματος (GPS) και δορυφορικά συστήματα επικοινωνίας. Το SEA-KIT μετέφερε ένα μικρό κιβώτιο με θαλασσινά και έκανε τη διαδρομή σε 22 ώρες ενώ στην επιστροφή από το Βέλγιο στην Αγγλία το σκάφος μετέφερε ένα φορτίο με μπίρες.

Το SEA-KIT κατασκευάστηκε από την εταιρεία Hushcraft που εδρεύει στο Εσεξ της Αγγλίας. Εχει δυνατότητα μεταφοράς φορτίων συνολικού βάρους 2,5 τόνων αλλά στο παρθενικό του ταξίδι επιλέχθηκε να μεταφέρει ένα φορτίο λίγων κιλών ώστε να μη δημιουργηθούν κίνδυνοι σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά. Σύμφωνα με τα στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας, το SEA-KIT είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να μεταφέρει όχι μόνο φορτία αλλά και επιβάτες, ενώ μπορεί επίσης να εκτελέσει και ερευνητικές αποστολές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...