209
«Βατραχάνθρωποι» της ομάδας κομάντο NAVY SEALs εν δράσει. Πλέον στις τάξεις τους έχουν και συμπολεμίστρια | Carsten Rehder/picture alliance via Getty Images

Εγινε η πρώτη «βατραχίνα» στα ταχύπλοα της NAVY SEALs

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2021, 18:30
«Βατραχάνθρωποι» της ομάδας κομάντο NAVY SEALs εν δράσει. Πλέον στις τάξεις τους έχουν και συμπολεμίστρια
|Carsten Rehder/picture alliance via Getty Images

Εγινε η πρώτη «βατραχίνα» στα ταχύπλοα της NAVY SEALs

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2021, 18:30

Αυτό το ανδρικό κάστρο ήταν άπαρτο, αφού μέχρι χθες γυναίκα δεν είχε καταφέρει να περάσει τις εξετάσεις της ομάδας διεξαγωγής εξαιρετικά ειδικών αποστολών (σε θάλασσα, στεριά, ζούγκλα, πολύβουη πόλη και έρημο βουνό) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Τα μέλη της ομάδας των «βατραχανθρώπων» ήταν αποκλειστικώς άνδρες και κάποιοι εξ αυτών είχαν συγκεντρώσει και το ενδιαφέρον της CIA για συνεργασία, όπως έχει γραφτεί.

Ωστόσο μία κυρία μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες των τεστ φυσικών ικανοτήτων και να ενταχθεί στο κλαμπ. Κατάφερε και βγήκε νικήτρια και από την τελευταία δοκιμασία που υπέστη, που περιλάμβανε κολύμβηση 5 ναυτικών μιλίων!

Πρόκειται για την πρώτη Αμερικανίδα που «αποφοιτά» από το μάθημα ειδικών πολεμικών σκαφών, ταχυπλόων δηλαδή, όπως αναφέρει ανακοίνωση του αμερικανικού Ναυτικού. Τι θα κάνει στο εξής ως κομάντο μίας ελιτίστικης ομάδας κρούσης του Ναυτικού; Θα οδηγήσει ταχύπλοα σκάφη που χρησιμοποιούνται από τις ειδικές δυνάμεις, ιδίως από τη NAVY SEALs.

Μαζί της θα αναλάβουν δράση και άλλα 17 άτομα, όλοι άνδρες, που υποβλήθηκαν σε ειδική εκπαίδευση 37 εβδομάδων σχετικά με τη χρήση των όπλων και των συστημάτων πλοήγησης, αλλά και σχετικά με την εκμάθηση επιχειρησιακών τακτικών που αφορούν διείσδυση σε εχθρικά νερά.

Για τους συμπολεμιστές της αλλά και για το ανώτερο προσωπικό της αμερικανικής ναυτικής διοίκησης ειδικού πολέμου, η αποφοίτηση της πρώτης γυναίκας κομάντο του Ναυτικού συνιστά εξαιρετικό επίτευγμα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...