217
|

Εφυγε από τη ζωή ο Μίμης Παπαναγιώτου, επί 16 χρόνια διευθυντής της «Καθημερινής»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2021, 19:26

Εφυγε από τη ζωή ο Μίμης Παπαναγιώτου, επί 16 χρόνια διευθυντής της «Καθημερινής»

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2021, 19:26

Πέθανε έπειτα από σύντομη νοσηλεία, ο δημοσιογράφος Μίμης Παπαναγιώτου, ο οποίος επί 16 χρόνια διετέλεσε διευθυντής της «Καθημερινής».

Ο Δημήτρης Παπαναγιώτου γεννήθηκε το 1927 στην Αθήνα. Στο κόσμο της δημοσιογραφίας εισήλθε αμέσως μετά το Γυμνάσιο.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την «Αθλητική ηχώ». Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Οι καιροί», «Απογευματινή», «Ακρόπολις», «Ομάδα», «Ανεξάρτητος τύπος», «Μεσημβρινή», «Βραδυνή» ενώ υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην «Ημέρα».

Διετέλεσε αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου και διευθυντής σύνταξης στα περιοδικά «Ταχυδρόμος» και «Συλλογή» καθώς και στην πρώτη έκδοση του «Αντί» επί χούντας.

Τα ηνία της «Καθημερινής» ανέλαβε από την επανέκδοσή της μετά τη δικτατορία. Διετέλεσε διευθυντής από τον Σεπτέμβριο του 1974 έως το 1989.

Το 1985 τιμήθηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση «για τα άρθρα και τα χρονογραφήματά του και για τη συμβολή του στη διατήρηση της καθημερινής δημοσιογραφίας σε υψηλό επίπεδο».

Στη δεκαετία του ’90 διετέλεσε διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 984» καθώς και στην ΕΡΤ.

Το 1995, επί προεδρίας Κωστή Στεφανόπουλου, ανέλαβε διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, θέση που διατήρησε επί 11 χρόνια.

Αφοσιωμένος στη δημοσιογραφία «επάγγελμα της δημιουργικής ατομικής μοναξιάς και της εύφορης συλλογικότητας» όπως είχε γράψει ο ίδιος, δίδαξε στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1990-1993).

Πλούσιο και το συγγραφικό του έργο, με βιβλία όπως τα: «Πέμπτη εποχή», «Γωνία χωρίς επιστροφή», «Ο τελευταίο έρωτας», «Ανάμεσα σε δύο προέδρους».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News