589
Ο Θοδωρής Μιχόπουλος δεξιά στη φωτογραφία μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα | ΙΝΤΙΜΕnews

«Εφυγε» από ανακοπή καρδιάς ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2018, 10:24
Ο Θοδωρής Μιχόπουλος δεξιά στη φωτογραφία μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Εφυγε» από ανακοπή καρδιάς ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2018, 10:24

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς το βράδυ του Σαββάτου ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος. Παλαιός και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, μέχρι πρόσφατα ήταν υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

264695

Με σημαντική κοινωνική δράση και πολιτική παρουσία, ο εκλιπών βρέθηκε μετά τις εκλογές του 2015 στη θέση του προϊσταμένου του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού και του επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ενώ για σημαντικό διάστημα είχε την ευθύνη για την ενημέρωση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα με τους δανειστές.

Θεωρούνταν από πολλούς ως φίλα προσκείμενος στην τάση των 53+ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και γενικά ως ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Ηταν κοντά στον Αλέξη Τσίπρα από τις πρώτες εβδομάδες της διαπραγμάτευσης του 2015, αλλά από το φθινόπωρο (τουλάχιστον) του 2017 είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από την επικοινωνιακή ομάδα του Πρωθυπουργού, όπως και έγινε στις 2 Οκτωβρίου.

Στη θέση του υπευθύνου Τύπου του Μαξίμου τον διαδέχθηκε ο βετεράνος αρθρογράφος της «Αυγής», Θανάσης Καρτερός.

Από το Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πέθανε τα ξημερώματα ο Θοδωρής Μιχόπουλος, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αφοσιωμένος αριστερός, σπάνιος δημοσιογράφος και υπέροχος άνθρωπος».

75775

Επί σειρά ετών εργάστηκε στην ιδιωτική και τη δημόσια τηλεόραση, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της εφημερίδας Εποχή, το 1988 και για χρόνια αρθρογράφος της.

«Πάνω στο χώμα το δικό σου σχεδιάζουμε τους κήπους και τις πολιτείες μας, σύντροφε Θοδωρή. Καλό σου ταξίδι», έγραψε στο συγκινητικό του αντίο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε σύντροφος, φίλος & συνεργάτης, με διαχρονική συνεισφορά στην υπόθεση της Αριστεράς. Μεγάλη η θλίψη για την απώλειά του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», ανέφερε από την πλευρά του σε ανάρτηση του στο Τwitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

«Αντίο φίλε Θόδωρε, ήσουν πολύτιμος», ήταν το λιτό αντίο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, στον Θοδωρή Μιχόπουλο.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για την απώλεια του δημοσιογράφου:

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος στη μακρά και διακριτή πορεία του στη δημοσιογραφία  υπήρξε μαχητικός και κυρίως συνεπής στις ιδέες του για τις οποίες αγωνίστηκε μέχρι τέλους. Στην οικογένειά του και στο κόμμα του εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας».

Τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος εκφράζει με ανάρτησή της στο Τwitter η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Θοδωρή Μιχόπουλου. Ενός δημοσιογράφου που διακρινόταν για το ήθος και την εργατικότητά του και είχε φίλους σε όλους τους χώρους».

«Άλλη μια κεραμίδα πρωί Κυριακής. Πέθανε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος. Παλιός φίλος και πολιτικός αντίπαλος τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ο Θοδωρής ήταν έντιμος και λεβέντης. Τα συλλυπητήρια μου σε όσους τον αγάπαγαν», έγραψε στο Twitter o Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ακούγεται σαν ψέμα. Ο Θοδωρής Μιχόπουλος επαγγελματίας σπάνιος, φίλος στενός, παθιασμένος με τη ζωή, αγάπησε αυτό που αποφάσιζε το μυαλό του. Άνοιξε δρόμους στη δημοσιογραφία, έστησε κόνσεπτ στην τηλεόραση, ούρλιαζε στο κοντρόλ, μιλούσε χαμηλόφωνα στο κινητό του. Αφήνεις πολλά και μεγάλη αγάπη. Θοδωρή, πολύ νωρίς», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου η διευθύντρια του γραφείου Τύπου του Ποταμιού, Λίνα Παπαδάκη.

Ακούγεται σαν ψέμα. Ο Θοδωρής Μιχόπουλος επαγγελματίας σπάνιος, φίλος στενός, παθιασμένος με τη ζωή, αγάπησε αυτό που…

Geplaatst door Λίνα Παπαδάκη op Zondag 14 januari 2018

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έγραψε στο Τwitter για τον Θοδωρή Μιχόπουλο:

Η κηδεία του Θοδωρή Μιχόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα 15/1, στις 4 μ.μ., από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Παράκληση της οικογένειάς του, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στη Διεθνή Αμνηστία

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ – GR2601101510000015148030784 – ONOMA ΔIKAIOYXOY “ΔIEΘNHΣ AMNHΣTIA EΛΛHNIKO TMHMA”.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...