179
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ισχυρό άνδρα των Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, τον Νοέμβριο του 2020 | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ευχαριστίες Μητσοτάκη στον διάδοχο του θρόνου του Αμπου Ντάμπι – και πρόσκληση για επίσκεψη στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 17:02
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ισχυρό άνδρα των Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, τον Νοέμβριο του 2020
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ευχαριστίες Μητσοτάκη στον διάδοχο του θρόνου του Αμπου Ντάμπι – και πρόσκληση για επίσκεψη στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 17:02

Η διπλωματία της πυρόσβεσης συνεχίζεται. Το πρωί της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διάδοχο του θρόνου του Αμπου Ντάμπι και ντε φάκτο ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν (Mohammed bin Zayed Al Nahyan), στον οποίο εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για τη βοήθεια των ΗΑΕ προς τη χώρα μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Τα ΗΑΕ έχουν στείλει στην Ελλάδα ελικόπτερο πυρόσβεσης και τόνους εξοπλισμού και ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και υγειονομικό υλικό. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο διάδοχος του Αμπου Ντάμπι εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, αλλά και ετοιμότητα για παροχή περαιτέρω βοήθειας.

Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, το οποίο αντικατοπτρίζεται και στην άμεση επικοινωνία και συνδρομή των ΗΑΕ στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Τόνισαν επίσης τη βούλησή τους για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΑΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός απηύθυνε στον διάδοχο του θρόνου του Αμπου Ντάμπι πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα μας το αμέσως προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το Αμπου Ντάμπι πέρυσι τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News