226
Αστυνομικοί μπροστά στη Βουλή, ενώ στη σκαλωσιά εργάτης προσπαθεί να απομακρύνει τις μπογιές από τον τοίχο | Intimenews

Ευθύνες σε φρουρά και Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων για την επίθεση στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 16:30
Αστυνομικοί μπροστά στη Βουλή, ενώ στη σκαλωσιά εργάτης προσπαθεί να απομακρύνει τις μπογιές από τον τοίχο
|Intimenews

Ευθύνες σε φρουρά και Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων για την επίθεση στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 16:30

Ολιγωρία και λάθη στους ένστολους που φρουρούσαν την Βουλή, αλλά και τους ανωτέρους τους, κατά την επίθεση του «Ρουβίκωνα» αποδίδει, σε πρώτη φάση, η Ενορκη Διοικητική Εξέταση, που διέταξε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο προκαταρκτικός επιμερισμός ευθυνών που έχουν πραγματοποιήσει οι ερευνητές, χρεώνει ολιγωρία στη φρουρά της Βουλής και στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Παράλληλα, οι ερευνητές διαπιστώνουν κενό στην περιφρούρηση του κοινοβουλίου από την πλευρά της οδού Οθωνος, καθώς η μισή διμοιρία που κανονικά φυλάσσει τα σκαλοπάτια σε αυτό τον χώρο δεν ήταν στην θέση της.

Σημειώνεται πάντως ότι, σύμφωνα με υπηρεσιακά έγγραφα που αναφέρονται στο ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στην «Καθημερινή», η υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων (ΥΑΒΕ) είχε προειδοποιήσει το αρχηγείο δύο φορές από τα μέσα Μαΐου για τον κίνδυνο «ακτιβιστικών» χτυπημάτων και είχε ζητήσει ενισχύσεις.

Οπως αναφέρει η «Καθημερινή», στην πράξη, πάντως, και παρά τις σχετικές επισημάνσεις, η υπηρεσία ασφαλείας της Βουλής, με άνωθεν απόφαση, ενισχύθηκε με μόλις μισή διμοιρία της υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ), δηλαδή με 3-4 αστυνομικούς. Τη στιγμή της επίθεσης με μπογιές από τον «Ρουβίκωνα», οι αστυνομικοί της διμοιρίας βρίσκονταν στην ανωφέρεια της Βασ. Γεωργίου, δηλαδή κοντά στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», και δεν ενεπλάκησαν εγκαίρως. Μόνο μετά τα προχθεσινά γεγονότα, ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ τροποποιήθηκε και πλέον διατίθεται ολόκληρη διμοιρία -δηλαδή 8-10 αστυνομικοί- της ΥΜΕΤ για την ενίσχυση της φύλαξης του Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...