416
|

Εφτασαν τα 90 τα κρούσματα κορονοϊού – 53χρονος διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 12:03

Εφτασαν τα 90 τα κρούσματα κορονοϊού – 53χρονος διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 12:03

Επιβεβαιώθηκε και νέο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας σε 90 τον συνολικό αριθμό των ασθενών. Πρόκειται για τον 53χρονο άνδρα που μεταφέρθηκε την Τρίτη εσπευσμένως στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης από την πόλη της Κοζάνης και νοσηλεύεται διασωληνωμένος, σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. Ο 53χρονος θεωρείται «ορφανό κρούσμα». Αλλα τέσσερα τέτοια κρούσματα δηλαδή χωρίς ιστορικό έκθεσης νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνας.

Συνολικά σε τέσσερα νοσοκομεία αναφοράς και σε ένα Γενικό νοσηλεύονται 36 ασθενείς, στην πλειοψηφία τους με ήπια συμπτώματα. Σε εξαιρετικά κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση του 66χρονου ταξιδιώτη στους Αγίους Τόπους που νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Αλλοι 57 διαπιστωμένοι φορείς, βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οπως πάντως μετέδωσε η ΕΡΤ, την Τρίτη, 19 μέλη του ιατρικού, νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης, τα οποία ήρθαν σε επαφή με τον 53χρονο από τη Σιάτιστα –το Νο90 κρούσμα στη χώρα–, τέθηκαν σε καραντίνα.

O 53χρονος, που ζούσε στην Καστοριά και μάλιστα εργάζονταν στο μικροβιολογικό εργαστήριο του τοπικού νοσοκομείου, νοσηλεύεται με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Ηδη δε, έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Καστοριάς, που είχαν επίσης επαφές μαζί του τις προηγούμενες ημέρες.

Ο 53χρονος, αισθάνθηκε αδιαθεσία την περασμένη Παρασκευή και οι γιατροί του Νοσοκομείου της Καστοριάς, του συνέστησαν να παραμείνει στο σπίτι, λόγω και άλλων προβλημάτων υγείας που είχε. Ο ίδιος μετέβη στη Σιάτιστα, από όπου κατάγεται και το μεσημέρι της Δευτέρας μετέβη στο Κέντρο Υγείας της πόλης, όπου το προσωπικό, παρότι δεν είχε ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές έλαβε όλα τα προληπτικά μέτρα. Στη συνέχεια μετέβη με ταξί, μαζί με τον αδερφό του στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου μετά την ακτινογραφία και αξονική τομογραφία, διαπιστώθηκε ότι εμφάνιζε εικόνα πνευμονίας.

Ηδη το βράδυ της Δευτέρας έγινε η απολύμανση των χώρων του «Μαμάτσειου, όπου κινήθηκε ο 53χρονος, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει η απολύμανση και σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Βοΐου γίνεται ήδη από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, η «ιχνηλάτηση» του περιστατικού το οποίο θεωρείται πλέον ως «ορφανό», έτσι ώστε να διαπιστωθεί το άτομο το οποίο μόλυνε τον 53χρονο, αλλά και οι επαφές που είχε όλο αυτό το διάστημα.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος στο Νοσοκομείο Πατρών-Σε σοβαρή κατάσταση άλλος ένας

Στο νοσοκομείο Πατρών βρίσκονται 16 ασθενείς, ο ένας είναι ο 66χρονος σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος με σοβαρή πνευμονία και άλλος ένας ασθενής που νοσηλεύεται επίσης σε σοβαρή κατάσταση. Από σήμερα τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό στα διάφορα περιστατικά που καταφθάνουν στο νοσοκομείο θα γίνονται στο εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...