153
Mέρκελ και Ερντογάν τα είπαν σε καλό κλίμα στην Κίνα | Reuters

ΕΕ-Τουρκία: «Αρκετές εβδομάδες» για την κατάργηση της βίζας

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2016, 14:17
Mέρκελ και Ερντογάν τα είπαν σε καλό κλίμα στην Κίνα
|Reuters

ΕΕ-Τουρκία: «Αρκετές εβδομάδες» για την κατάργηση της βίζας

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2016, 14:17

«Υπάρχει η δυνατότητα για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας, όμως θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για κάτι τέτοιο» είπε η καγκελάριος Γερμανίας, αναφερόμενη στις συζητήσεις για κατάργηση της βίζας προς Τούρκους.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου των 20 (G20) η καγκελάριος σημείωσε  ότι θα υπάρξει ευτυχής κατάληξη στο θέμα της άρνησης της Τουρκίας να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τους Γερμανούς στρατιώτες που εδρεύουν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

Αναφερόμενη στις εργασίες της Συνόδου, η Μέρκελ είπε ότι οι ηγέτες της G20συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συνεργαστούν για να δώσουν ώθηση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Χαιρέτισε επίσης τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες επικεντρώθηκε η Κίνα κατά το διάστημα της προεδρίας της στην Ομάδα και ανακοίνωσε ότι του χρόνου, όταν θα αναλάβει την προεδρία η Γερμανία, θα οργανωθεί για πρώτη φορά μια σύνοδος των υπουργών που είναι αρμόδιοι για θέματα ψηφιακής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...