336
To Ηorse Island, στα ανοικτά της Ιρλανδίας | Montague Real Estate

Εδωσε 5,5 εκατ. ευρώ για να αγοράσει ένα νησί που δεν είχε καν επισκεφτεί

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2020, 20:13
To Ηorse Island, στα ανοικτά της Ιρλανδίας
|Montague Real Estate

Εδωσε 5,5 εκατ. ευρώ για να αγοράσει ένα νησί που δεν είχε καν επισκεφτεί

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2020, 20:13

Νέα ήθη και έθιμα φέρνει το Διαδίκτυο μέχρι και στην αγορά ακινήτων και ιδιωτικών νησιών.

Το Horse Island, μια έκταση 1.570 στρεμμάτων νοτιοδυτικά της ηπειρωτικής χώρας, πουλήθηκε κατόπιν διαπραγματεύσεων αποκλειστικά μέσω… WhatsApp!

Ο ανώνυμος ευρωπαίος αγοραστής είδε το νησί μόνο μέσω βίντεο πριν το αγοράσει για 5.5 εκατ. ευρώ (6.3 εκατ. δολάρια), έχοντας γίνει ο πιο πρόσφατος από μια σειρά Κροίσων που αναζήτησαν ιδιωτικά νησιά εν μέσω πανδημίας.

Το συγκεκριμένο νησί διαθέτει άφθονο πράσινο, μια κύρια κατοικία και διάφορα διάσπαρτα και μικρά εξοχικά – ξενώνες με θέα τον Ατλαντικό.

Στη διάρκεια του 19ου αιώνα φιλοξενούσε μια μικρή βιομηχανία χαλκού, με ορυχεία διάσπαρτα σε όλο το νησί.

Ο πληθυσμός του άγγιζε μόλις τα 137 άτομα το 1841 αλλά μέχρι το 1960 έφυγαν όλοι οι κάτοικοι, σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο Montague Real Estate.

Σήμερα προσφέρει έναν ιδιωτικό μώλο για φέριμποτ και βάρκες, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο και γήπεδο τένις, διαθέτοντας επίσης αυτόνομο ηλεκτρισμό, υδραυλικό και αποχετευτικό σύστημα καθώς επίσης ιδιωτικούς δρόμους που διασχίζουν το νησί.

Η βασική κατοικία με έκταση 4.500 τ.μ. έχει ξύλινα πατώματα και έξι κρεβατοκάμαρες, ενώ υπάρχουν επίσης μικρότεροι ξενώνες σε πολύ κοντινή απόσταση.

«Η πώληση εν μέσω πανδημίας υπήρξε πρόκληση, οπότε λογικό να είμαστε ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα», σχολίασε ο Tόμας Μπάλασεφ, ιδρυτής και CEO της Montague Real Estate.

Οι μεσίτες κλήθηκαν να εργαστούν πολύ μέσω «ψηφιακών ξεναγήσεων» στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά ελάχιστες πωλήσεις τέτοιου βεληνεκούς έλαβαν χώρα.

«Υπογραμμίζει μια τάση που γίνεται ολοένα και πιο εμφανής ως αποτέλεσμα της Covid-19 καθώς ο κόσμος ψάχνει να αγοράσει σπίτι ή γη σε απομακρυσμένες τοποθεσίες», πρόσθεσε ο Aλεξ Ρόμπινσον του μεσιτικού γραφείου Knight Frank, το οποίο ενεπλάκη επίσης στην πώληση.

Παρόλο που σχεδόν κάθε είδους ταξίδια αναψυχής μπήκαν σε παύση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η ζήτηση για ιδιωτικά νησιά αυξήθηκε, καθώς μεσίτες και ειδικοί στον τομέα των ταξιδιών δήλωσαν πως από τον Μάρτιο δυνητικοί αγοραστές και ενοικιαστές σε όλο τον κόσμο δείχνουν έντονο ενδιαφέρον να αποδράσουν σε ένα νησί αποκλειστικά για εκείνους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...