561
Μπορεί να χωρέσει ένα κάδρο τον Παύλο Πολάκη (αριστερά) και τον Αδωνι Γεωργιάδη; Εδώ δύσκολα τους χωράει η Βουλή... | CreativeProtagon/INTIMENEWS

Εδώ Πολάκης, εκεί Γεωργιάδης, ποιος είναι η κότα;

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2016, 15:36
Μπορεί να χωρέσει ένα κάδρο τον Παύλο Πολάκη (αριστερά) και τον Αδωνι Γεωργιάδη; Εδώ δύσκολα τους χωράει η Βουλή...
|CreativeProtagon/INTIMENEWS

Εδώ Πολάκης, εκεί Γεωργιάδης, ποιος είναι η κότα;

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2016, 15:36

Φανταστείτε μία λογομαχία σε ένα μπαρ ανάμεσα σε δύο άνδρες που αρχίζουν να κάνουν κεφάλι. Ο διάλογος αρχίζει ήδη με εντάσεις. Επιθέσεις στην ηθική, προκλήσεις άνδρα προς άνδρα, βαριές κατηγορίες για τις επιλογές του καθενός, για «γλειψίματα», «ρουσφέτια», «ραβασάκια», «ψέματα». «Πώς κοιμάσαι τα βράδια;», ρωτά ο ένας για να τον πικράνει; «Γιατί κρύβεσαι πίσω από το μουστάκι σου;», ρωτά ο άλλος για να τον προσβάλει.

Σε κάποια φάση, αναπόφευκτα, κάποιος θα βάλει και τη γυναίκα του άλλου στη συζήτηση. Σε αυτό το σημείο, ο άλλος, ως άνδρας με τιμή και υπόληψη, ξεφεύγει: «Εψεξε το όνομα της γυναίκας μου!», φωνάζει. Η παρέα του τον συγκρατεί. Αν βρίσκονταν πραγματικά σε μπαρ θα τον κρατούσαν από τα χέρια για να μην χυμήξει. Επειδή όμως οι δύο άνδρες βρίσκονταν στη Βουλή, η παρέα, δηλαδή οι βουλευτές, αρκέστηκαν να ζητήσουν δυο-τρεις φορές «λίγο νερό» επειδή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης έδειχνε να το χρειάζεται.

Η διαμάχη ανάμεσα στον κ. Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης για τις παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Η αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε λογομαχία με βαριές κατηγορίες και επανειλημμένες αναφορές σε διάφορα είδη ζώων.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι κάποτε, πριν από το δημοψήφισμα του 2015, ο κ. Πολάκης, «ο Κρητίκαρος», όπως τον είπε, έλεγε ότι τα «όχι» είναι για τους λεβέντηδες και τα «ναι» για τις κότες. «Μετά από τέσσερις ημέρες όμως, είπε ένα ωραίο “ναι” ο Πολάκης, κι έγινε μία κότα λειράτη, τέτοια (άνοιξε τα χέρια για να δείξει)».

Επομένως, στην απάντησή του, ο κ. Πολάκης έπρεπε να αποδείξει ότι αυτός που είναι κότα λειράτη είναι ο κ. Γεωργιάδης. «Εμείς δεν γλείψαμε εκεί που φτύναμε όπως το’ κανες εσύ για να γίνεις υπουργός μιας κυβέρνησης που έβριζες και το πιο πιστό σκυλί του Σόιμπλε από αυτά που έχει στην αυλή του», είπε.

Συνέχισε με επίθεση: «Εσύ κοιμάσαι το βράδυ; Εσύ που απέλυσες 2.000 γιατρούς; Που διέλυσες την πρωτοβάθμια; Κοιμάσαι;», ρώτησε. «Εγώ κοιμούμαι ήσυχος γιατί δεν με βαστά κανένας. Εσένα σε βαστούνε, σε βαστούνε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, σε βαστούν για τα ραβασάκια και τους διορισμούς, για όλο το σύστημα που ταΐζετε. Βαστούν εσένα και τη γυναίκα σου γιατί διορίζατε στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Γεωργιάδης, πρώην υπουργός Υγείας, κάλεσε τον κ. Πολάκη να φερθεί σαν άνδρας και να φέρει τα ραβασάκια, τα δικά του και της γυναίκας του. Οσο μιλούσε, τόσο εκνευριζόταν. «Δεν θα κρύβεσαι ρε γαϊδούρι πίσω από την ασυλία. Θα φέρεις τα χαρτάκια εδώ, παλιοψεύτη. Να αρθεί η ασυλία ή να φέρουν τα ραβασάκια. Παλιοψεύταρε, Κρητίκαρε, θα σου ξεριζώσω τα μουστάκια!».

«Εψεξε το όνομα της γυναίκας μου. Με την τιμή και την υπόληψή μου δεν παίζει κανένας. Δεν σε είπα ούτε κλέφτη ούτε απατεώνα», φώναξε. Τότε οι βουλευτές που κάθονταν στα γειτονικά έδρανα άρχισαν να ζητούν λίγο νερό για τον ομιλητή.

Και τότε ο ομιλητής πέρασε στην αντεπίθεση: «Κάποτε έλεγε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι εσείς όποτε έρχεται (φάκελος) για υπουργό από τον εισαγγελέα, πρώτοι θα τον πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη. Για τον φάκελο που έχει στείλει εισαγγελέας εναντίον σου, θα ψηφίσεις να πας στη Δικαιοσύνη; Οχι, γιατί είναι κότα λειράτη ο κ. Πολάκης», είπε και ανταπέδωσε τον χαρακτηρισμό που πυροδότησε τη λογομαχία.

Την έκρηξη μέσω Twitter της Ευγενίας Μανωλίδου προκάλεσαν όσα είπε ο κ. Πολάκης.

«Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου για όσα ψεύδη ακούστηκαν σήμερα» έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter και με πίκρα, αναρωτιέται: «Τώρα εμπλέκουν και συζύγους; Ντροπή τους. Άντρες είναι αυτοί»;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...