284
Σουρελαιστική σκηνή στη Θεσσαλονίκη των ελέγχων για μάσκες | YouTube

ΕΔΕ και «καμπάνα» €300 για τον αστυνομικό που έκοψε πρόστιμο για μάσκα με τη δική του στο πηγούνι

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2021, 14:49
Σουρελαιστική σκηνή στη Θεσσαλονίκη των ελέγχων για μάσκες
|YouTube

ΕΔΕ και «καμπάνα» €300 για τον αστυνομικό που έκοψε πρόστιμο για μάσκα με τη δική του στο πηγούνι

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2021, 14:49

Παραμονή Χριστουγέννων, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου «μάσκες παντού» και από νωρίς το πρωί (σ.σ. το μέτρο τέθηκε σε επισήμως σε ισχύ στις 6 π.μ.) τα πρόστιμα έπεφταν «βροχή» για τους αμελείς, για όσους -κατά δήλωσή τους- δεν είχαν ενημερωθεί και για εκείνους που εσκεμμένα επέλεξαν να αγνοήσουν (ξανά) το μέτρο.

Ανάμεσα στους αστυνομικούς που έκαναν τους ελέγχους στη Θεσσαλονίκη ήταν και ένας που ναι μεν έκοψε πρόστιμο σε νεαρό που «συνελήφθη» να κινείται με το πατίνι του χωρίς μάσκα, αλλά ο ίδιος -ως ελέγχων- τη  φορούσε στο… πηγούνι.

Σε βάρος του εν λόγω αστυνομικού θα γίνει Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) ενώ δεν γλίτωσε ούτε εκείνος από το πρόστιμο, ύψους  300 ευρώ.

Ο ελέγχων αστυνομικός «πιάστηκε» με τη μάσκα στο πηγούνι σε ρεπορτάζ πρωινής ενημερωτικής εκπομπής της ΕΡΤ και το σχετικό στιγμιότυπο  έγινε μέσα σε λίγα λεπτά ανάρπαστο στα social media, με δεκάδες χρήστες να εκφράζουν την αγανάκτησή τους.

Οπως ήταν επόμενο η εικόνα αυτή προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των προϊσταμένων του και με εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης κινήθηκαν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες.

Μεταξύ των ελεγχόμενων δεν έλειψαν πάντως και αυτοί που απλά περιφρονούσαν το μέτρο για μάσκες παντού, όπως ένας νεαρός που κατά δήλωσή του «έφαγε» πρόστιμο – το όγδοο (!) όπως είπε- και μάλλον πρέπει τελικά να φορέσει μάσκα γιατί… «έχει πολύ αστυνομία»…

«Το θεωρούσα Κλάιν Μάιν… Εντάξει σιγά.. Είναι η 8η φορά που τρώω πρόστιμο» δήλωσε στην κάμερα και γεμάτος ειλικρίνεια είπε ότι θα συνεχίζει να μη φοράει μάσκα, ακόμη και… 200 χιλιάδες πρόστιμο να του βάλουν.

«Από τα συνολικά οκτώ πρόστιμα που έχει δεχτεί, έχει πληρώσει τα δύο»,  πρόσθεσε, με την ελπίδα, σιγά σιγά να ξεχρεώσει και τα υπόλοιπα.  Αλλά μάλλον από δω και πέρα, θα φοράει «για λίγο» τη μάσκα «γιατί έχει και πολύ αστυνομία»!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...