175
Η επίθεση προς το κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε από μέλη του Ρουβίκωνα | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

ΕΔΕ για την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 19:43
Η επίθεση προς το κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε από μέλη του Ρουβίκωνα
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

ΕΔΕ για την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 19:43

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την καταδρομική επίθεση που πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας στη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας, αναθέτοντάς την σε αντιστράτηγο.

Η επίθεση με καπνογόνα, μπογιές και μπουκάλια προς το κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε από μέλη του Ρουβίκωνα, που έφτασαν μέχρι τα σκαλάκια της Βουλής από την πλευρά της πλατείας Συντάγματος σε μια ενέργεια που εντάσσεται στο μπαράζ επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες ομάδες αντιεξουσιαστών στο πλαίσιο στήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα κατάφεραν να φτάσουν στο κτίριο της Βουλής παρόλο που η ΕΛΑΣ είχε προειδοποιήσει για επίθεση στο Κοινοβούλιο, όπως προκύπτει από έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας που είχε αποκαλύψει την προηγούμενη εβδομάδα το «Βήμα».

Το εσωτερικό έγγραφο, με ημερομηνία 13 Μαΐου, έχει τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» και ανάμεσα στα άλλα αναφέρει: «παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του».