180
Η τραγωδία στοίχισε τη ζωή σε 92 ανθρώπους | George Vitsaras / SOOC

Εμπρησμός από αμέλεια προκάλεσε την τραγωδία στο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2018, 10:50
Η τραγωδία στοίχισε τη ζωή σε 92 ανθρώπους
|George Vitsaras / SOOC

Εμπρησμός από αμέλεια προκάλεσε την τραγωδία στο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2018, 10:50

Το σενάριο του εμπρησμού από αμέλεια προκρίνει η έρευνα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που έχει κοστίσει τη ζωή σε 92 άτομα.

Οι ερευνητές της Πυροσβεστικής, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», φέρεται να ολοκληρώνουν τον κύκλο καταθέσεων. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να υποβάλουν τη σχετική δικογραφία στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Από το σύνολο του προανακριτικού υλικού επιβεβαιώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από σωρό με ξύλα και κλαδιά που είχε προσπαθήσει να κάψει κάτοικος του Νταού Πεντέλης.

Στον φάκελο της υπόθεσης υπάρχουν καταθέσεις περιοίκων οι οποίοι αναφέρουν ότι το πρωί της 23ης Ιουλίου είδαν τον ύποπτο να βάζει φωτιά στα ξύλα. Καταθέσεις πυροσβεστών επισημαίνουν ότι τη στιγμή της άφιξής τους στο σημείο εκδήλωσης της φωτιάς εντόπισαν σωρό με ξύλα και υπολείμματα καύσης.

Είναι ακόμη γνωστό ότι ο ύποπτος, αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, είχε προσπαθήσει να καλύψει τα ίχνη του ρίχνοντας νερό και κρύβοντας με πλάκες την εστία της φωτιάς. Μαρτυρίες περιοίκων αναφέρουν μάλιστα ότι ο ύποπτος από την πρώτη στιγμή διέδιδε ότι εντόπισε κομμένο καλώδιο από στύλο της ΔΕΗ, το οποίο πέταγε σπίθες με συνέπεια να ξεσπάσει η πυρκαγιά.