2584
| Theodore Manolopoulos / SOOC

Εαρινή σύναξη σοσιαλδημοκρατίας με ολίγη από Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2016, 13:26

Εαρινή σύναξη σοσιαλδημοκρατίας με ολίγη από Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2016, 13:26

Το βραδυ της Παρασκευής, ανοίγοντας τις εργασίες του κρίσιμου συνεδρίου του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε το στίγμα για έναν νέο πόλο της Κεντροαριστεράς. Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε μεν λόγο για τη δημιουργία ενός «Κοινοβουλίου του Κέντρου», αλλά σε αυτό δεν συμπεριέλαβε κάποια πλευρά της ΝΔ – αντιθέτως απηύθυνε το προσκλητήριο στα στελέχη από την Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού, στελέχη του Δικτύου, Στελέχη των Κινήσεων Πολιτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στελέχη από τους Μεταρρυθμιστές – «από τους αληθινούς Μεταρρυθμιστές, όχι τους ιμιτασιόν που κυκλοφορούν πολύ τις τελευταίες μέρες», είπε χαρακτηριστικά -, στελέχη από την Επιτροπή για την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, στελέχη της Δράσης, στελέχη του Κοινωνικού Συνδέσμου, στελέχη του Μπροστά -«οι 35αρηδες της πολιτικής» όπως είπε-, στελέχη από την πρωτοβουλία των «58».

Ε, λοιπόν, το Σάββατο, δεύτερη μέρα του συνεδρίου του Ποταμιού, αυτό το προσκλητήριο έμοιαζε να δείχνει ακόμα πιο συγκεκριμένο. Πιο σοσιαλδημοκρατικό…

Ναι μεν, είχαν ανακοινωθεί από μέρες οι χαιρετισμοί στο συνέδριο της Φώφης Γεννηματά, προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, προέδρου της ΝΔ, αλλά ακολούθησαν οι εκπλήξεις: Γιώργος Παπανδρέου, πρώην Πρωθυπουργός πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Κώστας Σημίτης, πρώην Πρωθυπουργός και τέως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Δεν έλειψαν βέβαια και τα παρατράγουδα, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος αποχώρησε.

Ωστόσο, τα σημαντικά ήταν το βράδυ, όταν ο Χάρης Θεοχάρης έκανε εντύπωση και προκάλεσε ποικίλα σχόλια με την επίθεση που εξαπέλυσε στον Σταύρο Θεοδωράκη, για την τακτική που έχει ακολουθήσει ως τώρα και για το… κλειστό κόμμα.

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά – παρακολουθώντας λεπτό προς λεπτό τι γίνεται στο συνέδριο του Ποταμιού:

20:59  Σε αντίθεση με τον Χάρη Θεοχάρη, ο Σπύρος Λυκούδης χαιρέτισε την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη, με τον βουλευτή του Ποταμιού να τονίζει πως μόνο η συγκρότηση ενός νέου και μεγάλου πόλου στον χώρο του Κέντρου έχει νόημα. «Ακουσα τον Σταύρο να κάνει ουσιαστική τομή και να μιλάει για τη μεγάλη συνάντηση στον μεσαίο χώρο και τη χαιρετίζω. Να συγκροτηθεί από κόμματα και δυνάμεις που επιδιώκουν κοινούς πολιτικούς στόχους για την ανάταξη της πατρίδας», τόνισε ο κ. Λυκούδης.

20:30 Ενταση στο συνέδριο του Ποταμιού!

Ο Χάρης Θεοχάρης μίλησε στην Ολομέλεια και αφού αναφέρθηκε στο Προσφυγικό, εξαπέλυσε επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη και στα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος.

Αρχικά, ο βουλευτής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην κυβέρνηση και στα όσα γίνονται στο Προσφυγικό και στην ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει την κρίση. Ωστόσο, στη συνέχεια, έβαλε κατά του επικεφαλής:

Και κάπου εκεί, άρχισαν τα… όργανα.

Ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο για τις παθογένειες που ο ίδιος θεωρεί πως υπάρχουν στο Ποτάμι, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνέδρων, αλλά και χώρισε το ακροατήριο, αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι χειροκρότησαν.

20:21 Μετά το τέλος των ομάδων εργασίας, αρχίζει και πάλι η Ολομέλεια στο συνέδριο του Ποταμιού.

19:10 «Ο κ. Θεοδωράκης δεν σεβάστηκε το πρωτόκολλο στη λίστα των ομιλητών» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ενωσης Κεντρώνων, εξηγώντας γιατί ο Βασίλης Λεβέντης αποχώρησε από το συνέδριο του Ποταμιού χωρίς να μιλήσει. Συγκεκριμένα ο Βασίλης Καλλιάνος αναφέρει: «Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης προσήλθε στο συνέδριο του Ποταμιού και αποχώρησε χωρίς να μιλήσει, διότι ο κ. Θεοδωράκης δεν σεβάστηκε το πρωτόκολλο στην λίστα των ομιλητών. Εκφράζουμε την λύπη μας γιατί η δημοσκοπική κατάρρευση φέρνει και κακίες».

17:39 Για τον «πληγωμένο πατριωτισμό» που επικρατεί στους νέους μίλησε ο Παναγιώτης Βλάχος, επικεφαλής της κίνησης «Μπροστά-FWD Greece» που συμμετέχει στο Ποτάμι. «Θα πάμε σε όλη την Ελλάδα και θα συζητήσουμε τα 10 θέματα που θα αποφασίσει το Κοινοβούλιο του Κέντρου, τις θέσεις μας που πρώτα θα έχουν επεξεργαστεί από διάφορα ινστιτούτα», τόνισε ο κ. Βλάχος.

16:46 Ο Μίλτος Κύρκος στάθηκε στην ανάγκη κατάθεσης προτάσεων που θα φέρουν την ανάπτυξη και στην αναγκαιότητα ύπαρξης επιχειρησιακών σχεδίων.

15:58 Η ώρα των εκπροσώπων του Ποταμιού από το εξωτερικό

15:48 Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης παραθέτει από το βήμα του συνεδρίου στοιχεία για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει καταθέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τονίζει: «O ΣΥΡΙΖΑ πατάει σε ένα γεγονός: δεν αντιδρά ο κόσμος στον βιασμό του κράτους δικαίου».

15:35 Στο βήμα του συνεδρίου η Κατερίνα Μάρκου:

«Σήμερα η Ελλάδα, πέρα απ όλα τα άλλα, έχει πρόβλημα δημοκρατίας» ανέφερε.

CcOYvOkWAAA9Krx

Και για τη λειτουργία του επεσήμανε: «Πρέπει να βρούμε έναν οργανωτικό τρόπο να μεταφέρουμε «τη βάση στην κορυφή». Να δείξουμε στους απλούς και δημιουργικούς ανθρώπους ότι η φωνή τους φτάνει μέχρι τον επικεφαλής και δεν θα περάσει αλλοιωμένη ως «εξυπηρέτηση» από τους τοπικούς κομματικούς προύχοντες. Χρειάζεται λοιπόν, στο πλαίσιο αυτό, ένα κόμμα “δεμένο” μεν, αλλά ταυτόχρονα δημοκρατικό, θεσμικό, ανοικτό στην κοινωνία, οριζόντιο στις δομές, δηλαδή για παράδειγμα συμμετοχή με περιφερειακά ή και ηλικιακά κριτήρια στα ανώτατα όργανα του κόμματος, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση επαφή της ηγεσίας του κόμματος με την οργανωμένη ή μη – οργανωμένη κοινωνία των πολιτών».

Η ίδια έκανε λόγο για ένα «ελαφρύ αλλά συνεκτικό μετα-κόμμα» το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα μη-πολιτικό κόμμα. 

15:30 Στο βήμα του συνεδρίου ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος. «Το Ποτάμι έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του πελατειακού κράτους» είπε.

15:25 Ξεκίνησε η ολομέλεια με θέμα τις μεταρρυθμίσεις.

14:59 Χωρίς να απευθύνει χαιρετισμό αποχώρησε από το συνέδριο του Ποταμιού ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Ο λόγος, όπως έγινε γνωστό, ήταν ότι είχε προγραμματιστεί να μιλήσει μετά τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου και όχι πριν.

The 2nd congress of The River party (To Potami) in Athens on Feb. 27 2016 / 2ο συνέδριο του Ποταμιού, ατην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 2016
Ο Βασίλης Λεβέντης στο συνέδριο του Ποταμιού. Εφυγε χωρίς να απευθύνει χαιρετισμό (SOOC)

14:53 Ευκαιρία να τα πουν εν όψει των κρίσιμων ημερών που ακολουθούν για το Προσφυγικό είχαν οι αρχηγοί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού στο περιθώριο του συνεδρίου.

Κατόπιν των χαιρετισμών που απηύθυναν οι πολιτικοί στο συνέδριο του Ποταμιού, οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης συμφώνησαν ότι η σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Προσφυγικό θα πρέπει να γίνει σύντομα και όχι την τελευταία στιγμή, πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου.

Κοινός στόχος θα πρέπει να είναι η χάραξη μίας εθνικής γραμμής για να αντιμετωπιστεί το μείζον ζήτημα των προσφύγων, το οποίο τείνει να λάβει διαστάσεις εθνικού ζητήματος.

Παράλληλα, και οι τρεις δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

14:36 «Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, δεν έχει σχέδιο, είναι ένα ατύχημα της Ιστορίας», τόνισε στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Ποταμιού ο πρόεδρος της Δράσης Θεόδωρος Σκυλακάκης.

135563

14:25 Ο βουλευτής του Ποταμιού (και πρώην της ΔΗΜΑΡ) Γρηγόρης Ψαριανός παρακολουθεί τις ομιλίες στο συνέδριο.

The 2nd congress of The River party (To Potami) in Athens on Feb. 27 2016 / 2ο συνέδριο του Ποταμιού, ατην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 2016
(SOOC/Menelaos Myrillas)

14:16 «Να μην κάνει τα ίδια λάθη με τη ΔΗΜΑΡ» προειδοποίησε το Ποτάμι από το βήμα του συνεδρίου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Πριν 2,5 χρόνια περίπου, η ΔΗΜΑΡ είχε την δυνατότητα να παίξει τον πρώτο και κυρίαρχο ρόλο στην ανασυγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, αλλά με το άγχος της περιχαράκωσης τελικά δεν το έπραξε» είπε.

«Τώρα είναι η ώρα για τολμηρές αποφάσεις. Αλλιώς η ιστορία θα μας προσπεράσει. Όσοι κινούνται στον ευρύτερο χώρο πρέπει να συμβάλλουν θετικά σε μια τέτοια κοινή προσπάθεια χωρίς μικροκομματικές περιχαρακώσεις και φοβίες» είπε και διαβεβαίωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν καλεί το Ποτάμι χωρίς προγραμματική συμφωνία, αλλά το αντίθετα «στη βάση μίας προγραμματικής και μεταρρυθμιστικής ατζέντας για έναν ομοσπονδιακό πολυκομματικό φορέα, την δική μας Συμμαχία, με στόχο να υπάρξει το όχημα που θα μας οδηγήσει σταδιακά στον ενιαίο φορέα».

14:07 Το tweet του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

13:44 Στο βήμα του συνεδρίου ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου: «Φωνές όπως του Ποταμιού, είναι σημαντικές και απαραίτητες», τόνισε.

«Εμείς πιστεύουμε ότι για να βγει και η Ευρώπη και η Ελλάδα από τη σημερινή κρίση, χρειάζεται περισσότερη Δημοκρατία. Και ακόμη περισσότερη Σοσιαλδημοκρατία. Σοσιαλδημοκρατία, που δεν ταυτίζεται με τον συγκεντρωτικό κρατισμό, που αντιστέκεται στην προσπάθεια κατάργησης των κοινωνικών δικαιωμάτων, που μάχεται τον στείρο εθνικισμό, που προλαμβάνει την αύξηση των ανισοτήτων. Μια σοσιαλδημοκρατία που έχει αίσθηση του τι γίνεται στον κόσμο και επενδύει στην καινοτομία και τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Και προσέθεσε: «Επειδή ο προοδευτικός χώρος στην Ελλάδα είναι κατακερματισμένος, πληθαίνουν και οι πρωτοβουλίες για ενότητα. Όλοι συμφωνούμε ότι ο κατακερματισμός είναι αρνητικό φαινόμενο. Όμως, για να προχωρήσουμε σε μια κοινή πορεία, πρέπει να παραδεχτούμε ότι, σε πολλές περιπτώσεις, η διαίρεση δεν έγινε για επουσιώδεις και επιφανειακους λόγους. Έγινε γιατί υπήρχαν ουσιώδεις διάφορες πολιτικής ιδεολογίας και πρακτικής. Μπορώ, για παράδειγμα, να σας διαβεβαιώσω ότι, η κυβέρνηση της οποίας είχα την τιμή να ηγούμαι, δεν έπεσε λόγω της αναγκαίας λιτότητας, αλλά γιατί δεν βρέθηκαν όλοι στο ίδιο μετερίζι την ώρα των μεταρρυθμίσεων και των συγκρούσεων με κατεστημένα συμφέροντα».

13:59 Δημήτρης Χατζησωκράτης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόεδρο της ΝΔ.

The 2nd congress of The River party (To Potami) in Athens on Feb. 27 2016 / 2ο συνέδριο του Ποταμιού, ατην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 2016
(SOOC/Menelaos Myrillas)

13:36: Μια χειραψία με ιδιαίτερη πολιτική σημασία: Δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρώην αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ – ένας παρέλαβε την αρχηγία από τον άλλον το μακρινό 2004: Ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Κώστα Σημίτη.

The 2nd congress of The River party (To Potami) in Athens on Feb. 27 2016 / 2ο συνέδριο του Ποταμιού, ατην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 2016
(Sooc/Menelaos Myrillas)

13:30 Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο βήμα του συνεδρίου του Ποταμιού:

«Χρειάζεται ένας πόλος ανάμεσα στη Δεξιά και στην παράλογη Αριστερά για να επανέλθουμε σε ομαλότητα» τόνισε.

«Τούτη την κρίσιμη στιγμή οφείλω να αναδείξω εδώ αυτό που θεωρώ αναγκαίο για την κοινωνία μας. Για να υπάρξει ορθολογισμός και να μην συνεχιστούν οι περιπέτειες εκείνων που μας κυβερνούν. Για να μας κυβερνούν πρόσωπα που έχουν γνώση και κατεύθυνση. Να μη μας κυβερνούν πρόσωπα ανόητα που θεωρούν ότι από εδώ από την Ελλάδα μπορούν να αλλάξουν το καθεστώς της ΕΕ. Για αυτό χρειάζεται και ένας ισχυρός πόλος ανάμεσα στη Δεξιά και την παράλογη και δίχως έρμα Αριστερά» συμπλήρωσε.

135543
(INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)

Απευθυνόμενος στα μέλη του Ποταμιού ο κ. Σημίτης υπογράμμισε:

«Πρέπει να πιέσετε να ξεπεραστούν εγωισμοί, μικροφιλοδοξίες, στείρες εμμονές και χωρίς λόγο πολιτικολογίες. Να δώσετε αποφασιστική δύναμη σε ένα μεγάλο τμήμα του λαού μας που θέλει σταθερότητα, αλληλεγγύη, θεσμούς που λειτουργούν για το κοινωνικό σύνολο και όχι για το εκάστοτε κόμμα εξουσίας και τις συντεχνίες που εξυπηρετούν τις παρέες και το πελατειακό κράτος. Μπορούμε να συμβάλλουμε αποφασιστικά για να αποκτήσει η χώρα κατεύθυνση και μέλλον. Να μην είναι όπως τώρα πειραματόζωο προσώπων που νοιάζονται μόνο για την εξουσία. Προσπαθήστε. Παλέψτε».

13:23 Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη στο συνέδριο του Ποταμιού υπό το βλέμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

The 2nd congress of The River party (To Potami) in Athens on Feb. 27 2016 / 2ο συνέδριο του Ποταμιού, ατην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 2016
(SOOC/Menelaos Myrillas)

13:22 Στο βήμα του συνεδρίου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματα: «Συμφωνώ μαζί σας “Συνθήματα Τέλος”, αδράνεια τέλος!» είπε η κυρία Γεννηματά. « Το πρόβλημα δεν είναι αν θα φύγει ο Αλέξης Τσίπρας ή αν θα έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ζήτημα είναι αν θα αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος» συμπλήρωσε και υπενθύμισε πως η ίδια ανέλαβε «πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μιας συμμαχίας των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου».

CcN6l54W0AAfxV7

 

«Η χώρα χρειάζεται λύσεις τώρα και εμείς μπορούμε να τις δώσουμε. Όλοι μαζί!» τόνισε η κυρία Γεννηματά.

13:10 Χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Γαβρόγλου, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπώντας το κυβερνών κόμμα. Μίλησε για το Προσφυγικό: «Κάναμε και θα κάνουμε ότι περνά απο το χέρι μας να δώσουμε βοήθεια στους ξεριζωμένους ανθρώπους» είπε και προσέθεσε: «Τείνουμε το χέρι στην αντιπολίτευση για ένα ουσιαστικό διάλογο».

13:05 Θερμή χειραψία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιώργο Παπανδρέου, παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη.

135512
(INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)

13:02 Ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γκι Φέρχοφσταντ και τον Τζιάνι Πιτέλα

The 2nd congress of The River party (To Potami) in Athens on Feb. 27 2016 / 2ο συνέδριο του Ποταμιού, ατην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 2016
(Menelaos Myrillas / SOOC)

12:50 Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Ποταμιού:

«Στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται η πιο ιδεοληπτική, η πιο ανίκανη κυβέρνηση. Πολλές φορές αυτοί που επαγγέλλονται το νέο είναι πιο παλιοί και από τους παλιούς», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος προσέθεσε πως «το συνολικό ισοζύγιο απο τη δράση του Ποταμιού είναι θετικό».

CcN2KS0WwAAI92l

«Η διαχωριστική γραμμή είναι μεταξύ μεταρρυθμίσεων και λαϊκισμού. Σημασία έχει ότι σήμερα είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά του λόφου. Αυτά που μας ενώνουν σήμερα είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν» συμπλήρωσε.

O κ. Μητσοτάκης προσέθεσε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι «κράτησαν τη χώρα στην Ευρώπη το περασμένο καλοκαίρι».

Ευχήθηκε δε στο Ποτάμι να συνεχίσει τη θετική του πορεία, σημειώνοντας ωστόσο με νόημα ότι «τα ποτάμια ενίοτε μεταβάλλουν την κοίτη τους αρκεί να μην στερεύουν»…

11:48 «Βλέπω σήμερα ότι υπάρχει αδυναμία να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, στο πολιτικό κλίμα. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα μπορούσαν να γίνουν» είπε ο Τζιάνι Πιτέλα από το βήμα του συνεδρίου του Ποταμιού.

The 2nd congress of The River party (To Potami) in Athens on Feb. 27 2016 / 2ο συνέδριο του Ποταμιού, ατην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 2016
(Menelaos Myrillas / SOOC)

«Είμαι φίλος της Ελλάδας πριν από συνομιλητής με τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός και με αυτόν συνομιλώ, όπως θα συνομιλούσα με οποιονδήποτε ήταν πρωθυπουργός της χώρας» συμπλήρωσε για τις επαφές του με τον Πρωθυπουργό.

11:40 Η Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Εκθεσιακό Κέντρο του Περιστερίου.

06_06_2016022720160227102459_img_6886_copy_sooc1456566703
(Menelaos Myrillas / SOOC)

11:22 Γκι Φέρχοφσταντ για Τσίπρα: «Δυστυχώς πλέον πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη μέρος του συστήματος και δεν αποτελεί εναλλακτική λύση. Αν ο κ. Τσίπρας συνεχίσει έτσι, μπορεί να επανέλθει το σενάριο του Grexit. Πρέπει να δούμε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις μέσα στους επόμενους μήνες ή έστω την επόμενη χρονιά. Αν δεν το δούμε αυτό, το ενδεχόμενο Grexit μπορεί να επανέλθει»

11:00 Ο Νίκος Μπίστης, παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεων Σημίτη στο συνέδριο του Ποταμιού.

10:50 Με τους Νέους του Ποταμιού μίλησαν ο Τζιάνι Πιτέλα, πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο και ο Γκι Φέρχοφσνταντ των Φιλελευθέρων.

«Το ριζοσπαστικό κέντρο είναι η ελπίδα για να σταματήσουμε λαϊκιστές και εθνικιστές στην Ευρώπη» τόνισε ο βέλγος πολιτικός, ο οποίος μάλιστα πρότεινε «να γίνει πρωθυπουργός ο Σταύρος Θεοδωράκης»! Ο κ. Φέρχοφσταντ είπε ότι απαιτείται «ρήξη με το παλιό σύστημα. Αν δεν το κάνει το Ποτάμι τότε ποιος θα το κάνει;» διερωτήθηκε.

The 2nd congress of The River party (To Potami) in Athens on Feb. 27 2016 / 2ο συνέδριο του Ποταμιού, ατην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 2016
Φέρχοφσταντ και Πιτέλα επί σκηνής (Menelaos Myrillas / SOOC)

O πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου ζήτησε επίσης από το βήμα του συνεδρίου «να αφαιρεθούν τα προνόμια όλων των πολιτικών και της εκκλησίας».

10:10 Ολα έτοιμα για το ντιμπέιτ των Τζιάνι Πιτέλα και Γκι Φέρχοφσταντ

The 2nd congress of The River party (To Potami) in Athens on Feb. 27 2016 / 2ο συνέδριο του Ποταμιού, ατην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 2016
(Menelaos Myrillas / SOOC)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...