226
Αποψη από το 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών μετά την έκρηξη, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΝΤΑΖΟΣ

Δύο συλλήψεις για τη φονική έκρηξη στο σχολείο στις Σέρρες

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 17:50
Αποψη από το 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών μετά την έκρηξη, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΝΤΑΖΟΣ

Δύο συλλήψεις για τη φονική έκρηξη στο σχολείο στις Σέρρες

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 17:50

Στη σύλληψη δύο ατόμων για την έκρηξη που σημειώθηκε σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου των Σερρών που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 11χρονος μαθητής και να τραυματιστούν άλλοι δύο (6 και 10 ετών) προχώρησαν την Τρίτη οι αστυνομικές Αρχές της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας, του 9ου δημοτικού σχολείου όπου συνέβη η φονική έκρηξη. Ο πρώτος, κατά πληροφορίες, είναι ο 52χρονος εργολάβος του έργου και ο δεύτερος ο 43χρονος ηλεκτρολόγος, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, που σχηματίστηκε εις βάρος τους αναφέρεται στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο εισαγγελέας Σερρών ζήτησε την άμεση διερεύνηση ευθυνών για τη φονική έκρηξη με πραγματογνώμονες της Αστυνομίας να σπεύδουν στο σημείο. Οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας συνεχίστηκαν το πρωί της Τρίτης.

Για την έκρηξη φέρεται να ευθύνεται δυσλειτουργία στον μηχανισμό του λεβητοστασίου και συγκεκριμένα στον λέβητα, ενώ οι εργασίες που πραγματοποιούνταν για την αλλαγή της ενεργειακής υποδομής του σχολείου δεν είχαν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Το αποτέλεσμα της έκρηξης φαίνεται πως ήταν ο εκσφενδονισμός μιας μεταλλικής πόρτας, σοβάδων και κομματιών τοίχου, που έπεσαν πάνω στα παιδιά.

Το δυστύχημα συνέβη ενώ οι μαθητές του ολοήμερου σχολείου έπαιζαν στο προαύλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...