256
Ο Στέλιος Πέτσας παρουσιάζει τους συγκριτικούς πίνακες με την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα | ΕΡΤ/Web TV

Δύο πίνακες εξηγούν πόσο καλά τα έχει πάει η Ελλάδα στη μάχη του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 14:46
Ο Στέλιος Πέτσας παρουσιάζει τους συγκριτικούς πίνακες με την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα
|ΕΡΤ/Web TV

Δύο πίνακες εξηγούν πόσο καλά τα έχει πάει η Ελλάδα στη μάχη του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 14:46

Δύο συγκριτικούς πίνακες, οι οποίοι δείχνουν ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και η τήρησή τους από τους πολίτες έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού στη χώρα μας, παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σε σχέση με το Βέλγιο, την Ολλανδία αλλά και την Πορτογαλία, η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με το σύνολο των θανάτων από τη νόσο Covid-19.

Οπως φαίνεται από τους συγκριτικούς πίνακες που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Πέτσας, τον τελευταίο μήνα στην Ολλανδία έχουν καταγραφεί 1.776 θάνατοι, στο Βέλγιο που έχει παρόμοιο πληθυσμό με την Ελλάδα 1.447, στην Πορτογαλία 295, ενώ στη χώρα μας 73, που είναι με μεγάλη διαφορά οι λιγότεροι.

Η σύγκριση τεσσάρων χωρών με βάση τα θύματα από κορονοϊό

Εξίσου μεγάλες είναι και οι διαφορές, αλλά και η πλεονεκτική θέση της χώρας μας στο σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Ο πίνακας που παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκινά με την ημέρα επιβεβαίωσης του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα στις 26 Φεβρουαρίου και φτάνει μέχρι την Κυριακή.

Σε αυτή τη χρονική περίοδο, το Βέλγιο έχει καταγράψει 19.691 περιστατικά, η Ολλανδία 17.851, η Πορτογαλία 11.278 και η Ελλάδα μόνο 1.735.

Αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την ημέρα καταγραφής του πρώτου κρούσματος στη χώρα μας (26 Φεβρουαρίου)

Αρμόδιοι και επιστήμονες τονίζουν ότι δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε, καθώς ο εφησυχασμός μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος για την πορεία του ιού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...